studentie.ro  »  Cariera  »  Cursuri / Certificari  »  Cum sa devii un programator de succes?

Cum sa devii un programator de succes?

2/204192
calendar_month 10 Feb 2022, 00:00
Dacă îți dorești sa înveți programare pentru a profesa în acest domeniu ai ajuns exact unde trebuie. În cele ce urmează o să-ți descriu profesia de Fullstack Developer.

FULLSTACK DEVELOPER

Să fi Fullstack Developer presupune cunoașterea mai multor limbaje de programare atât pentru dezvoltarea front-end cât și dezvoltarea back-end. Ai nevoie pentru a face acest lucru de un nivel de cunoștințe mai mare decât al altor profesii in domeniul IT. Mai pe înțelesul tuturor, a fi un Fullstack Developer înseamnă cunoașterea sistemului unei aplicații pe de-a-ntregul, de la front-end, adică tot ceea ce vede clientul sau orice buton/link cu care poate interacționa, până la back-end, care se referă la toată partea tehnică a unei aplicații, adică baza de date, arhitectura internă, sau serverele care fac aplicația sau site-ul să funcționeze.

Pentru a putea fi Fullstack Developer trebuie să cunoști foarte bine limbajele de baza pentru FrontEnd cum sunt : JavaScript, HTML, CSS. În același timp trebuie să cunoști cel puțin un limbaj de programare din BackEnd cum ar fi : Python, Ruby, Java, dar și tehnologii precum MySQL, Postgres. Chiar dacă este posibil să înveți singur de la 0, nu uita că există cursuri de IT practice care te vor pregăti pentru un job în IT în doar 9 luni.

Acum o să vă prezentăm pe scurt cateva limbaje de programare de care aveți nevoie în profesia de Fullstack Developer.

JavaScript este un limbaj de programare bazat pe conceptul prototipurilor. Este folosit mai ales în introducerea unor funcționalități în paginile web, și este bine cunoscut pentru folosirea sa în construirea paginilor web. Împotriva numelui asemanator JavaScript și Java nu au nici-o legătura.

HTML unul dintre elementele fundamentale WORLD Wilde Web. Acesta descrie formatul în care sunt distribuite și văzute pe Web documentele. HTML este un limbaj de editare. Acesta este un limbaj de foarte mare ajutor atunci când vrei să aranjezi sau să introduci informații noi într-un site.

Python este un limbaj de programare multi-paradigma. Acesta este folosit pentru programarea aplicațiilor web, dar are și multe aplicări științifice sau de divertisment.

JAVA este un limbaj de programare, care ajuta dezvoltatorul sa creeze o platforma unica de unde poate dezvolta mai multe aplicații cu destinații diferite (telefoane, agende electronice, laptop-uri). Acesta mai este utilizat și pentru programarea aplicațiilor destinate intranet-urilor.

Un lucru foarte important de reținut este faptul că un FullStack Developer, mereu va avea ceva de învățat, deoarece în acest domeniu tehnologiile avansează foarte repede, iar pentru a putea rămâne pe piața de muncă a acestei profesii trebuie să te afli într-un continu proces de învățare.