CURS DE VARA BEST - CRIBS. MEDIEVAL EDITION
1/13618
calendar_month 15 Iul 2009, 00:00
BEST Timisoara organizeaza in perioada 19 iulie – 31 iulie o noua editie a BEST Summer Course, Cribs. Medieval Edition. Cursul academic este destinat studentilor veniti de la universitati tehnice din Europa. Cursul de acest an are ca tema principala arhitectura cetatilor medievale romanesti si cuprinde ore de curs, studii de caz, concursuri, vizite la muzeu si excursii in tara.
Programul incepe cu o prezentare a cursului, urmata de deschiderea oficiala la care vor lua parte cadre didactice si colaboratori - arheologi si muzeografi ai Muzeului Banatului din Timisoara - si cei 24 de studenti participanti. Prima saptamana este dedicata cursurilor interactive si atelierelor practice pe tema cetatilor medievale. Cursurile se desfasoara zilnic si insumeaza un total de 40 de ore.

Studentii vor avea parte de o vizita organizata a monumentelor istorice din Timisoara si de o excursie la Sighisoara, menita sa completeze cunostintele acumulate pe parcursul cursului, dar si sa amplifice atmosfera medievala in care vor fi introdusi participantii. Nu in ultimul rand, studentilor straini li se va tine o lectie de limba romana, avand ca scop familiarizarea lor cu limbajul elementar.
In ultima zi, studentii vor sustine un examen de verificare a cunostintelor, in urma caruia vor primi diplome din partea organizatorilor.
Cursurile academice BEST cuprind activitati de tip munca in echipa, argumentare, prezentare, ce contribuie la dezvoltarea personala a studentului si la pregatirea lui profesionala.