CURS IER-EIPA- PROCEDURA DE INCALCARE A DREPTULUI COMUNITAR
1/12260
calendar_month 01 Apr 2009, 00:00
Institutul European din Romania organizeaza in perioada 14 -15 mai in colaborare cu European Institute of Public Administration cu sediul central la Maastricht programul de formare specializat cu tema "Procedura de incalcare a dreptului comunitar – cf. Art. 226 al TCE – Analiza procedurii si jurisprudenta Curtii Europene de Justitie".
Lectorii programului vor fi: Carla BOTELHO, senior trainer, Centrul pentru Judecatori si Avocati, EIPA, Antena Luxembourg, Marc CLÉMENT, Directoratul General de Mediu - Unitatea de Incalcare a Dreptului, Comisia Europeana, Jean-Baptiste LAIGNELOT – Serviciul Legal al Comisiei Europene.

Procedura de incalcare a dreptului comunitar reprezinta unul din instrumentele de control ale Uniunii Europene cu privire la respectarea legislatiei comunitare de catre statele membre. Deschiderea acestei proceduri de catre Comisia Europeana impotriva Romaniei a fost deja aplicata in mai multe randuri, taxa auto de prima inmatriculare a facut si ea obiectul acestui proceduri.
Seminarul va furniza cursantilor cunostintele si abilitatile pentru:

§ intelegerea rolului Comisiei Europene in procedura de incalcare a dreptului comunitar
§ recunoasterea si intelegerea etapelor procedurii de incalcare a dreptului comunitar
§ familiarizarea cu jurisprudenta Curtii Europene de Justitie
§ dezvoltarea capacitatii de formulare a strategiei de raspuns si a raspunsurilor
Programul va acoperi urmatoarele teme majore:
§ etapele procedurii de incalcare a dreptului comunitar
§ strategii de aparare
§ cazuistica Curtii Europene de Justitie in domeniul procedurii de incalcare a dreptului comunitar
In timpul cursului vor fi folosite metode de abordare interactive si va fi utilizata intreaga gama de mijloace de formare, incluzand prezentarea, studiu de caz si atelierul. Totodata, modulele vor avea sesiuni de intrebari si raspunsuri. La finalul programului se elibereaza un certificat de participare cu recunoastere internationala.
Programul va avea loc la sediul IER din Bucuresti, B-dul Regina Elisabeta nr. 7-9, etaj 4. Tariful programului este 2150 lei. Data limita pentru inregistrare si achitarea tarifului este 24 aprilie. Pentru mai multe detalii accesati site-ul cursului – sectiunea Formare in afaceri europene – Programe de formare sau de la responsabilul de curs responsabilul de curs, Laurentia Mariana Mereuta, email: formare@ier. ro