studentie.ro  » cariera » cursuri de perfectionare » CURSURI DE LIMBA ROMANA PENTRU STRAINI

CURSURI DE LIMBA ROMANA PENTRU STRAINI

Publicat: 12 Dec 2008 | Vizualizari: 7467

ROMANIA PE SCURT
Daca doriti sa invatati limba romana pentru afacerea sau slujba dumneavoastra, ori din placere, cursurile de limba romana oferite de Institutul Cultural Roman sunt exact ceea ce va trebuie!

Module: Cursuri pentru toate nivelurile, de la incepatori la avansati. Grupele sunt formate din 8-10 cursanti.

Durata: 2 luni - 36 de ore de curs (in zilele de marti si joi, cu incepere de la ora 6.30 PM pana la 8.30 PM)
Va rugam sa alegeti din lista de mai jos seria de cursuri la care doriti sa va inscrieti. NB: Cursurile din seria a 3-a sunt intensive (1 luna):
- Seria1: 15 ianuarie – 15 martie (data limita 9 ianuarie)
- Seria2: 2 aprilie – 2 iunie (data limita 27 martie)
- Seria3: 8 iunie – 10 iulie (data limita 3 iunie). Curs intensiv: 3h x 3 = 9 h / saptamana
- Seria4: 10 august – 9 octombrie (data limita 3 august)
- Seria5: 19 octombrie – 17 decembrie (data limita 12 octombrie)
Formularele de inscriere trebuie trimise la adresa de e-mail relatii.interne@icr.ro (attn. Dra. Silvia Varbedian) si in copie la adresele mona@icr.ro si oana.suciu@icr.ro sau depuse in format hartie la sediul Institutului.
Costuri minime! (850 RON/modul)
Taxa de curs poate fi achitata direct la casieria Institutului Cultural Roman, Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, cod fiscal 15726657, sau in contul bancar al ICR, RO38TREZ7005009XXX000250, deschis la DTCPMB.
Pentru a vi se garanta un loc in cadrul unei grupe trebuie sa platiti integral taxa de curs, inainte de inceperea acestuia.
Daca un cursant doreste sa se retraga de la curs din diferite motive, se aplica urmatoarele reguli:
- Daca anuntati echipa ICR, in scris, inainte de inceperea cursului, va vom restitui suma platita, mai putin o taxa de prelucrare de 10%.
- Daca anuntati echipa ICR, in scris, in primele 3 saptamani ale cursului, veti primi o nota de credit pentru suma platita minus contravaloarea orelor parcurse si 25% taxa administrativa.
- incepand cu a patra saptamana nu se mai accepta cereri de retragere.
Locul: Liceul "Alexandru Vlahuta", Str. Scoala Floreasca nr. 5 (zona Calea Dorobanti).
Instructori: printre instructorii nosti se numara cadre universitare din Universitatea din Bucuresti
Ilinca Tapuru Busurca - a absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, specializarea Limba si Literatura Rusa-Limba si Literatura Romana. A urmat cursurile de master Studii Culturale Ruse si Comunicare in Afaceri si al doilea master Cultura si mentalitate in integrarea europeana a romanilor. Lucreaza la Departamentul Servicii pentru Studenti din cadrul Universitatii din Bucuresti si a predat limba romana la Centrul Eudoxiu Hurmuzachi pentru Romanii de Pretutindeni. Are experienta in predarea limbii romane pentru straini.
Gabriela Stoica - absolventa a Facultatii de Litere, Universitatea Bucuresti, sectia Romana - Latina. Preparator universitar, Facultatea de Litere, Universitatea din Bucuresti, catedra de limba romana (pentru studenti straini); asistent de cercetare in cadrul Institutului de Lingvistica Iorgu Iordan - Al. Rosetti al Academiei Romane, sectorul de Lexicologie si Lexicografie; doctorand in filologie (specializarea istoria limbii romane).
Ana Borca – licentiata in litere si Doctor in literatura romana, cu o teza sustinuta la Universitatea Bucuresti. Dupa ce a urmat primii ani de scoala in zona natala, in Maramuresul istoric (regiune aflata la ora actuala pe teritoriul Ucrainei), Ana a venit in Romania, unde s-a specializat in predarea limbii romane fara a folosi alta limba, cu alte cuvinte prin "scufundarea intr-o baie lingvistica" a studentilor.
Simona Irimescu - licentiata a Facultatii de Litere (2004), specializarea Limba si Literatura Romana – Limba si Literatura Franceza si absolventa a Masteratului de Antropologie Cultturala a Facultatii de Litere (2005), este doctorand al Instititului de Teorie Literara George Calinescu al Academiei Romane, domeniul antropologie culturala. A predat limba romana pentru straini de 3 ani de zile la Centrul Eudoxiu Hurmuzachi al Ministerului Afacerilor Externe si la cursurile organizate de ICR la Buucresti. A predat limba romana pentru straini la Cursurile de limba, cultura si civilizatie romaneasca organizate de ICR la Baia Mare in anii 2006 si 2007 si la Brasov in anul 2008. Preda limba franceza la liceul teoretic din Campina si este colaborator al Centrului de Antropologie Culturala al Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti.
Ioana (Constandis) Vasiloiu - licentiata a Facultatii de Litere (2002), specializarea Limba si Literatura Romana – Limba si Literatura Franceza, absolventa a Masteratului Literatura Moderna (2003) si a masteratului Antropologie Culturala (2004) este doctor in filologie, domeniul literatura romana. A predat limba romana pentru straini de 5 ani de zile la Centrul Eudoxiu Hurmuzachi al Ministerului Afacerilor Externe. Este asistent colaborator al Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti si colaborator al Centrului de Antropologie Culturala al Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti.
Mona Moldoveanu-Pologea a absolvit Facultatea de Litere, Universitatea din Bucuresti, sectia Romana – Franceza (2003) si Masteratul de Lingvistica Teoretica si Formala (specializarea Lingvistica generala), Universitatea din Bucuresti. Este doctorand al Universitatii Bucuresti, Facultatea de Limbi si Literaturi Straine; a predat limba romana pentru straini la Centrul Eudoxiu Hurmuzachi al Ministerului Afacerilor Externe, la Facultatea de Limbi Straine, Universitatea din Bucuresti si la cursurile de limba, cultura si civilizatie romaneasca organizate de Instititul Cultural Roman la Baia Mare (20059 si la Brasov (2008). A publicat articole in diferite reviste culturale si de specialitate, a tradus cartea Comunicarea manageriala de Stephane Olivesi si este autoarea manualului Limba romana pentru straini aparut sa Editura ICR. In prezent coordoneaza programe legate de limba romana la Institutul Cultural Roman, un program initiat de Directia Relatii Interne.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Cluj Napoca, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-05-24 00:00:00 - 2022-06-08 00:00:00