studentie.ro  » cariera » cursuri de perfectionare » CURSURI DE SCRIERE JAPONEZA, IKEBANA SI GO LA MUZEUL SATULUI

CURSURI DE SCRIERE JAPONEZA, IKEBANA SI GO LA MUZEUL SATULUI

Publicat: 31 Aug 2009 | Vizualizari: 3882

Bucurestenii interesati de obiceiurile si cultura japoneza pot asista, intre 29 august si 1 septembrie, in Muzeul Satului, la o serie de evenimente organizate de Ambasada Japoniei la Bucuresti, in colaborare cu Japania Culture Advance Team J-CA.

Evenimentul marcheaza implinirea a 50 de ani de la reluarea relatiilor diplomatice dintre Japonia si Romania.

Prezent la deschiderea manifestarii, ambasadorul interimar al Ambasadei Japoniei la Bucuresti, Katayama Yoshihiro, a apreciat generozitatea conducerii Muzeului Satului de a gazdui acest proiect cultural dedicat Japoniei si a precizat ca timp de o saptamana traditiile romanesti se vor intalni cu cele japoneze.

`Ambasada Japoniei invita publicul roman sa vada obiceiurile si aspectele legate de cultura japoneza. La 1 septembrie, in urma cu 50 de ani, relatiile dintre cele doua tari au fost reluate dupa o pauza de mai multi ani. Acum, relatiile sunt din ce in ce mai stranse.

Guvernul Japoniei a decis ridicarea obligativitatii vizelor (pentru romani - n.r.) si speram ca aceasta masura sa faciliteze calatoriile si relatiile culturale intre tarile noastre`, a spus Katayama Yoshihiro, care si-a impartasit speranta ca romanii vor descoperi `delicatetea subtila`a Japoniei, care `imbaiaza spiritul`.

Reprezentantul Ministerului de Externe, Petre Stoian, a subliniat rolul deosebit de important al semnarii in 2002 a declaratiei comune intre Romania si Japonia pentru aprofundarea relatiilor bilaterale.

Evenimentul intitulat "Saptamana Japoneza la Muzeul Satului" ofera publicului roman ocazia vizionarii pe anumite ecrane a unor imagini despre istoria si civilizatia poporul nipon, expozitii de fotografii, demonstratii de arte martiale, origami, arta culinara, dar si cursuri gratuite de Go (sport al mintii si joc national al Japoniei), ikebana (arta aranjamentelor florale), shodo (arta caligrafiei japoneze).

Sursa: ziare.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-11-29 00:00:00 - 2022-12-13 00:00:00