CURSURI GRATUITE PENTRU STUDENTELE INSARCINATE
1/13612
calendar_month 15 Iul 2009, 00:00
Statul roman nu sustine femeia insarcinata in timpul sarcinii si nu ii ofera nici un fel de drept dupa ce ea naste in aceasta perioada decat daca este angajata sau obtine licenta de absolvire a facultatii in luna in care ea naste.
Este drept ca este considerate asigurata din punct de vedere medical si ca are dreptul la consultatii si medicamente gratuite, are dreptul la concediul postnatal, drept 85% din salariul minim pe economie si atat. Nici o indemnizatie de crestere a copilului pana la 2 ani, sau alocatie de ingrijire de 200ron,nu -doar cei 42lei/luna alocatia copilului si prima de la primarie.
In acest context, in urma cererilor primite Asociatia Scoala mamei Junior a decis sa intinda o mana de ajutor acestor femei oferidu-le oportunitatea de a participa la cursuri despre sarcina, travaliu si ingrijirea nou-nascutului in mod gratuit.
Si pentru a veni si in sprijinul mamicilor afectate de criza si intrate in somaj in aceasta perioada Asociatia Scoala mamei Junior va oferi acestor mamici o reducere de 50% la participarea la cursuri.
Datorita numarului limitat de locuri inscrierea se face telefonic sau via mail.
Programul cursurilor in luna august va fii precum urmeaza:
4 august, orele 19.00 totul despre sarcina si travaliul tau ( informatii despre analize si controale medicale obligatorii si facultative, modificarile organismului matern, semne de travaliu, desfasurarea travaliului, lauzia)
11 august, orele 19.00 cum sa am grija de bebelasul meu? ( informatii despre igiena, baie, schimbatul scutecului, probleme medicale- febra, colici, regurgitari, varsaturi, diaree)
18 august, orele 19.00 alimentatia sugarului ( tehnici de alaptare, reguli de diversificare)
In urma solicitarilor acestor cursuri se vor relua si in luna septembrie. Tariful uzual de participare este de 50ron/curs/cuplu, cei care platesc 2 cursuri in avans beneficiind de al treilea gratuit.
In plus viitori tatici care participa la aceste cursuri vor beneficia si de un atestat in urma caruia vor beneficia de 10 zile de concediu de odihna suplimentare la nasterea pruncului.