studentie.ro  » cariera » cursuri de perfectionare » Dezvoltarea abilitatilor de prezentare. Tehnici in Public Speaking

Dezvoltarea abilitatilor de prezentare. Tehnici in Public Speaking

Publicat: 04 Oct 2010 | Vizualizari: 2255

Situatiile in care un comunicator este nevoit sa vorbeasca in public sunt nenumarate, iar orice prilej creeaza o stare de anxietate si stres aproape pentru fiecare vorbitor. Pentru a realiza o comunicare publica de succes, trebuie să fie luate in considerare mai multe elemente: nivelul de cunostinte al audientei in problema tratata, interesul pentru problema respectiva, atitudinea fata de subiect, precum si ocazia cu care se tine respectivul discurs.

BiG Media Relatii Publice organizeaza in perioada 5-7 noiembrie 2010, un curs de „Tehnici de Public Speaking”. Training-ul isi propune sa prezinte tehnici eficiente de comunicare menite sa construiasca si sa transmita corect un discurs public. De asemenea, trainerii BiG Media Relatii Publice va vor invata care sunt etapele comunicarii si in fata camerelor de luat vederi si cum sa va organizati discursul astfel incat sa captati atentia si bunavointa publicului.

Printre tematicile abordate in cadrul cursului se numara si:

- Evaluarea situatiei de comunicare: Scopul discursului. Obiectivele vorbitorului.
- Contextul prezentarii. Adaptarea discursului la audienta.
- Analiza audientei: Cum ne cunoastem audienta si cum o putem provoca la comunicare? Cum raspundem la intrebarile audientei? Cum primim si acceptam feedback?
- Cercetarea subiectului. Surse in documentare.
- Organizarea discursului: Tipologia si prezentarea discursului. Incheierea speech-ului.
- Management-ul timpului
- Rolul comunicarii non-verbale si para-verbale: Elemente de postura, mimica, gestica.
- Atitudinea si comunicarea in fata camerelor de luat vederi.
- Realizarea declaratiilor oficiale

Training-ul va cuprinde si o componenta practica, prin care participantii vor sustine mai multe prezentari in fata camerelor de luat vederi, astfel incat le vor fi analizate si corectate evolutiile. Cursul este acreditat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA) si recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si de Ministerul Educatiei si Cercetarii. In urma examenului de evaluare, cursantii vor primi un certificat de competente emis de CNFPA si un certificat de absolvire din partea firmei BiG Media Relatii Publice. Inscrierile se pot face pana pe 25 octombrie 2010.

Cursul va fi sustinut de Gabriel Ferugean, specialist in comunicare, cu peste 10 ani de experienta in domeniul comunicarii organizationale. In prezent este trainer BiG Media Relatii Publice si membru al Asociatiei Romane a Profesionistilor in Relatii Publice.

Training-ul se va desfasura in sediul firmei BiG Media Relatii Publice, din Str. Principatele Unite nr 61, etaj 4, sector 3, Bucuresti.

Pentru inscrieri sau informatii suplimentare ne puteti contacta la numerele de telefon: 0730.096.025/021.456.01.71, sau prin email la: ruxandra.simion@bigpr.ro.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 3 - 5 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-01-19 00:00:00 - 2022-01-20 00:00:00