Top 5 cele mai cautate limbi straine in 2022
3/38982
calendar_month 20 Apr 2022, 00:00
Învățarea unei noi limbi este un lucru pe care nu-l vei regreta vreodată. Este o abilitate care oferă multe beneficii în schimb. Dar ce limbă ar trebui să începi să înveți?

Este întotdeauna o alegere personală. Unii oameni învață o nouă limbă pentru a-și îmbunătăți experiența atunci când călătoresc, în timp ce altora li se poate cere să o facă pentru a avansa la un job. Dar mai știm că mulți vor să învețe pentru a se distra pur și simplu. Dacă încă încerci să te decizi, noi te putem ajuta.

Descoperă ce limbă este potrivită pentru tine și aruncă o privire asupra topului celor mai căutate cinci limbi străine în 2022.

1.  Engleza este limba universală prin excelență. Este folosită ca a doua limbă în peste 55 de țări din întreaga lume. În plus, una din cinci persoane vorbește engleza sau cel puțin reușește să o înțeleagă. Multe companii cer angajaților lor să vorbească engleza, fie că este vorba de un rol internațional sau național. Într-adevăr, engleza este limba comerțului, a internetului și a multor domenii de specialitate. Ea se dovedește întotdeauna a fi un mare atu de fiecare dată când este menționată într-un CV. Așadar, nu rata ocazia și descoperă cursurile și examenele de limba engleză necesare pentru a studia în străinătate sau pentru mai multe oportunități în carieră.

2.  O altă limbă care a fost propulsată pe cele mai înalte culmi ale show-urilor televizate în 2021 este coreeana. Să nu vorbim de mâncarea delicioasă, muzica și filmele care ies din această țară. Cultura coreeană cucerește încet, dar sigur, întreaga lume. Coreea devine, de asemenea, un centru de afaceri internațional cheie, așa că există un puternic stimulent profesional pentru a lua în considerare învățarea limbii coreene. Limba coreeană este vorbită de peste 77 de milioane de oameni din întreaga lume. Pentru a pune asta în perspectivă, este doar cu un milion mai puțin decât numărul de vorbitori ai limbii germane.

3.  Știai că peste un miliard de oameni pot vorbi chineză? A doua cea mai folosită limbă online și o abilitate extrem de căutată în lumea afacerilor, nu există nicio îndoială că învățarea mandarinei poate deschide o lume total nouă de oportunități celor care o studiază. În timp ce chineza are reputația de a fi dificilă, mai ales datorită sistemului său unic de scriere, nu trebuie să îți faci griji. Când vine vorba de gramatică și structura propozițiilor, mandarina nu este, de fapt, atât de diferită de engleză.

4. Cu aproape 600 de milioane de vorbitori fluenți și pe locul al patrulea pe lista celor mai vorbite limbi din lume, există într-adevăr multe motive pentru a învăța spaniola. Este o alegere înțeleaptă dacă îți place să călătorești. Spaniola este limba oficială a 20 de țări de pe glob, precum statele din America Latină. De asemenea, limba spaniolă reprezintă și una dintre cele mai ușoare tranziții pentru vorbitorii de limba română.5. Araba este a cincea cea mai vorbită limbă din lume, iar învățarea acesteia îți poate aduce o mulțime de beneficii. Există peste 300 de milioane de vorbitori nativi în țările din Africa și Orientul Mijlociu, unde majoritatea economiilor se află într-o continuă expansiune. Dacă te hotărăști să înveți araba, vei fi foarte apreciat în lumea afacerilor din aceste țări, scrie Learn Languages From Home.

Foto: Pexels