studentie.ro  » cariera » cursuri de perfectionare » UCD International CEUS course

UCD International CEUS course

Publicat: 08 Apr 2010 | Vizualizari: 3162

Universitatea de Medicina si Farmacie `Carol Davila` din Bucuresti – un veritabil pol al implementarii noutatilor in medicina - le propune medicilor ecografisti o serie de trei cursuri de ecografie cu substanta de contrast, cea mai noua tehnica din acest domeniu. Primul curs va avea loc in perioada 10-11 aprilie 2010 si ii va aduce in Capitala pe unii dintre cei mai cunoscuti profesori, doctori si cercetatori la nivel mondial din zona ultrasonografiei.

Vasta lor experienta va fi pusa la dispozitia medicilor romani care, astfel, se vor familiariza cu o tehnica de avangarda.

Ecografia cu substanta de contrast este o metoda de investigatie neinvaziva, mai exacta decat ecografia clasica. Orice pacient doreste siguranta in diagnosticarea diferitelor formatiuni tumorale descoperite, mai ales la nivelul ficatului, pancreasului, rinichiului, sanului sau vaselor, trebuie sa solicite aceasta metoda. Substanta de contrast folosita in ecografie are mult mai putine reactii adverse decat cea utilizata in tomografie, deoarece nu contine iod si, in plus, se poate folosi si la pacientii cu insuficienta renala.

Un alt avantaj fata de tomografie este lipsa iradierii. Date din literatura de specialitate arata evidenta superioritate a ecografiei cu substanta de contrast vis-a-vis de tomografia computerizata sau RMN, in special in caracterizarea unor tumori hepatice si pancreatice.

La primul curs de la Bucuresti, din perioada 10-11 aprilie 2010 va fi prezent, printre altii, Peter N. Burns (profesor al Universitatii din Toronto) – unul dintre cei mai cunoscuti cercetatori si inventatori pe plan mondial din domeniul ultrasonografiei, omul ale carui idei s-au concretizat in inventii adoptate de majoritatea constructorilor de aparate de ecografie si, totodata, cercetatorul aflat in “pole-position” in domeniul descoperirii unui sistem de dirijare a microbulelor destinate distrugerii celulelor canceroase si care actioneaza contolat asupra tumorilor.

De asemenea, vor mai sustine lucrari teoretice si demonstratii practice, doi dintre membrii comitetului care stabileste liniile directoare in ecografia cu substanta de contrast la nivel european - Fabrizio Calliada (profesor la Universitatea din Pavia) si Mirko D’Onofrio (profesor la Universitatea din Verona).

La cursul desfasurat la Universitatea “Carol Davila” din Bucuresti vor fi prezente si cele mai noi si, totodata, cele mai performante aparate ecografice pe plan mondial cum sunt Aplio XG de la Toshiba, Logiq E9 de la General Electric, iU22 de la Philips, Acuson S2000 de la Siemens si Accuvix V20 de la Medison, aparate pe care vor avea posibilitatea sa lucreze toti medicii romani inscrisi la curs.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi
Perioada de valabilitate: 2022-01-21 00:00:00 - 2022-02-08 00:00:00