studentie.ro  » cariera » dezvoltare » Seminarul « L’écriture de l’histoire depuis 1980 » la EDSS

Seminarul « L’écriture de l’histoire depuis 1980 » la EDSS

Publicat: 04 Apr 2011 | Vizualizari: 1911

In perioada 4-6 aprilie, Jean-Yves Grenier, directeur d’études la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales si profesor la Ecole Polytechnique, va sustine la Scoala Doctorala Francofona a Universitatii din Bucuresti seminarul cu tema L’écriture de l’histoire depuis 1980.

Jean-Yves Grenier este istoric modernist, specializat in istoria economica a Vechiului Regim si in epistemologia istoriei. Dintre publicatiile sale amintim L’économie d’Ancien Régime. Un monde de l’échange et de l’incertitude (Paris, Albin Michel, 1998), Le modele et le récit, J-Y Grenier, C. Grignon et P-M Menger (éds) (Paris, Éditions de la Maison des sciences de l’homme, 2001), Histoire des idées politiques et économiques, XVIe-XVIIIe siecles (Paris, Hachette, 2007).

Scoala Doctorala Francofona de Stiinte Sociale este o retea sprijinita de Agentia Universitara a Francofoniei la care participa, pe langa Universitatea din Bucuresti, alte universitati francofone din regiune, din Europa de Vest si din America de Nord. Ea ofera, prin sistemul creditelor transferabile, o formatie interdisciplinara in stiintele sociale doctoranzilor francofoni in anul I de la scolile doctorale ale Universitatii din Bucuresti precum si de la alte scoli doctorale din regiune.

Sursa: Unibuc

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-11-25 00:00:00 - 2022-12-03 00:00:00