STAGII DE VOLUNTARIAT IN AFRICA SI ASIA

Publicat: 14 Apr 2009 00:00

Cautam ONG-isti cu experienta, pentru a asista organizatii din Africa & Asia prin serviciul de voluntariat international VSO
Invitam sa aplice pentru roluri de voluntari internationali ONG-isti cu experienta, care doresc sa se alature efortului sutelor de profesionisti din lume care s-au oferit pentru a-si impartasi experienta profesionala cu colegi din organizatii din tari defavorizate din Africa sau Asia si a infaptui, impreuna, o schimbare in bine in lume. Plasamentele sunt oferite prin intermediul serviciului de voluntariat international VSO UK (Voluntary Service Overseas UK) - una dintre cele mai mari si reputate organizatii caritabile de dezvoltare internationala din lume care lucreaza cu voluntari.

Aveti oportunitatea sa lucrati ca voluntari pe perioade de 1-2 ani in cadrul uneia dintre variatele organizatii cu care VSO colaboreaza in cele 34 de tari defavorizate din Africa si Asia in care desfasoara munca de dezvoltare. Aceste organizatii au nevoie de ajutor pentru a se dezvolta si pentru a-si putea mentine si extinde servicii vitale in beneficiul comunitatilor locale pe care le deservesc programe sociale, educationale, programe in domeniul HIV-SIDA, dezvoltare comunitara, dezvoltare rurala, promovarea si apararea drepturilor omului, etc. VSO lucreaza in parteneriat cu aceste organizatii locale, pentru a indeplini obiectivele prioritare de dezvoltare identificate impreuna in regiune si recruteaza voluntari cu abilitati specifice conform nevoilor reale semnalate de acestea.
In momentul de fata organizatiile partenere ale VSO din Africa si Asia au nevoie urgenta de:
* Specialisti in atragerea de fonduri profesionisti cu minim 2 ani de experienta in scrierea de proiecte, identificarea de finantatori, mobilizarea de resurse, coordonarea de initiative de fundraising si activitati generatoare de venituri. Puteti ajuta colegii din aceste organizatii sa isi dezvolte abilitatile de atragere de fonduri, pentru a-si dezvolta o baza financiara cat mai sustenabila pentru indeplinirea misiunii organizatiei. Posturile de voluntar disponibile sunt in tari precum Nigeria, Zambia, Namibia, Tanzania, Kenya Ghana, Ethiopia, Uganda, Kenya, Cameroon, etc.
* Coordonatori de programe de voluntariat sau de voluntari VSO recruteaza coordonatori de voluntari pentru a dezvolta strategii pentru programe de voluntariat, pentru a pune bazele unor centre de voluntariat si a sprijini coordonatori locali in tari precum China, Mongolia, Africa de Sud, Mozambique, Zambia, Sierra Leone, etc.. Pentru a fi selectat este nevoie de minim 2 ani de experienta specifica in domeniu.
* Specialisti in monitorizarea si evaluarea de programe (M&E) studii superioare relevante si peste 2 ani de experienta in dezvoltarea de sisteme pentru monitorizarea si evaluarea de programe, planificare de proiecte, managementul informatiei, analiza de date si raportare. Exemple de tari in care sunt solicitati voluntari cu aceste calificari: India, Bangladesh, Pakistan, Zambia, etc.
* Specialisti in cercetare sociala studii superioare in stiinte sociale si minim 3-5 ani de experienta in cercetare sociala, policy research, networking, advocacy, monitorizare & evaluare (M&E). Exemple de tari in care sunt solicitati voluntari cu aceste calificari: Indonesia, India, Mongolia, Rwanda, etc. Puteti ajuta organizatii din aceste tari care lucreaza cu persoane afectate de HIV-SIDA, in domeniul dizabilitatii sau inegalitatii de sanse sa analizeze politicile existente, sa implementeze sisteme de M&E sau sa isi imbunatateasca abilitatile de documentare si raportare.
* Specialisti in advocacy/campaignin g/policy research - persoane cu minim 2 ani de experienta relevanta si de preferinta studii superioare in domeniul PR/ comunicare/drept. Posturile de voluntar in acest domeniu necesita experienta in dezvoltarea de campanii si strategii de advocacy, analiza de politici, campanii media, bune abilitati de documentare cat si de networking. Daca aveti experienta necesara puteti munci ca voluntar in tari precum Ghana, Uganda, Indonesia, Cambodia, India, Pakistan, Zambia, Namibia, Ethiopia, etc.
* Manageri/coordonatori de ONGuri cu minim 3 ani de experienta in dezvoltare organizationala, managementul resurselor umane, managementul proiectelor, gestionarea bugetelor, scrierea de proiecte, asigurarea relatiei cu finantatorii si raportare, dezvoltarea si implementarea de politici si sisteme administrative, dezvoltarea de strategii de comunicare, etc. Daca ati pus bazele unui ONG sau coordonati activitatea unuia, abilitatile respective pot fi de mare folos in tari precum Bangladesh, Cameroon, Kenya, Sri Lanka, Nepal, Sierra Leone, Namibia, Zambia, etc.
* Specialisti in comunicare / marketing - persoane cu minim 3 ani de experienta relevanta si de preferinta studii superioare in comunicare/marketin g/PR/jurnalism. Posturile de voluntar in acest domeniu necesita experienta in dezvoltarea de strategii de comunicare sau de marketing in cadrul unor organizatii, dezvoltarea de continut pentru pagini web, experienta de documentare si lucru cu baze de date. Daca aveti experienta necesara puteti sa va aduceti contributia la dezvoltare in tari precum India, Ghana, Uganda, Kenya, Cambodia, Gambia, Guyana, etc.
* VSO recruteaza voluntari si din alte domenii, precum sanatate, educatie, IT, management, agricultura si resurse naturale (detalii gasiti pe pagina web a proiectului) .
VSO ofera sprijin financiar si logistic voluntarilor sai pe tot parcursul stagiului de voluntariat si ofera instruire prealabila in domeniul muncii de dezvoltare internationala. Nu se percep nici un fel de taxe pentru inscrierea in program. Selectia aplicantilor este riguroasa si consta intr-o serie de pasi de selectie care vizeaza atat experienta profesionala cat si calitati personale necesare traiului si muncii intr-o tara in curs de dezvoltare. Cunoasterea avansata a limbii engleze este obligatorie.
In fiecare an, sute de profesionisti din lumea intreaga isi ofera o provocare profesionala, personala si culturala participand la programe de voluntariat internationale. Ei se intorc acasa cu abilitati profesionale si de comunicare mult imbunatatite, experiente culturale de neuitat, prietenii noi si cu o cu totul noua perspectiva asupra vietii.
Mai multe detalii despre conditiile de selectie ale VSO, facilitati si procedura de aplicare gasiti aici. Contact: international@ provobis.ro tel. 0755-045101 sau 0264-412897.

Trebuie sa citesti

Pictorul Fericit - primele elemente pentru a dezvolta un hobby
Pictorul Fericit - primele elemente pentru a dezvolta un hobby

Hobby-urile sunt cele care ne mentin activi de cele mai multe ori. Punctele de interes si motivatiile stau de cele mai multe ori in lucruri marunte. Uneori se merita sa muncesti cand stii ca la finalul orelor de munca ai parte de momentul tau preferat din zi, cand te ocupi de pasiunea ta. Printre

Ce trebuie sa stii inainte sa iti pui aparat dentar? Iata cate tipuri exista!
Ce trebuie sa stii inainte sa iti pui aparat dentar? Iata cate tipuri exista!

Tratamentul ortodontic implica utilizarea unui aparat dentar special conceput pentru a aplica presiune asupra dintilor si a-i aduce in pozitia corespunzatoare, a corecta muscatura si a imbunatati sanatatea bucala. Acest dispozitiv se poarta pe o perioada de unul sau doi ani, in functie de

Reduceri semnificative la numeroase modele de saltea yoga!
Reduceri semnificative la numeroase modele de saltea yoga!

Indiferent daca esti incepator sau avansat in aceasta practica straveche, cu accesoriile potrivite, sedintele de asane se pot schimba considerabil, devenind mai eficiente! Si, pentru ca acum poti gasi reduceri atractive la numeroase modele de saltea yoga si alegerea poate fi coplesitoare, iata

Apartamente in regim hotelier - cazarea ideala pentru studenti
Apartamente in regim hotelier - cazarea ideala pentru studenti

Înscrierea la facultate se apropie cu pași repezi iar elevii au început deja să își aleagă universitatea unde doresc să își continue studiile. București se află printre preferințele acestora datorită prestigiului pe care îl

Metodele eficiente care te tin in siguranta cand pleci la drum lung
Metodele eficiente care te tin in siguranta cand pleci la drum lung

Fie ca trebuie sa te deplasezi in vacanta, in afara orasului sau sa iti vizitezi rudele si sa pleci la drum lung, trebuie sa te pregatesti din toate punctele de vedere, ca sa ajungi cu bine la destinatie. Deci, ai nevoie de cateva masuri de precautie, in timp ce tii cont de anumite aspecte

Teste Online

Testul Gogelelor

Testul este greu!!!!!

mai multe »