Joburile mele Adauga CV Contul meu Sfaturi cariera Aplicarile mele
 
 

Cum sa iti cauti un job in mod eficient

0 stele

2446 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Cum sa iti cauti un job in mod eficient
Rezumat:
  • Cautare de joburi
  • Cauta un job in mod eficient
  • Gaseste un loc de munca

La inceputul unui an nou, cu siguranta iti doresti sa iti gasesti un job, mai ales daca ti-ai petrecut ultimele luni cautand din rasputeri. Nu este usor si nici placut sa cauti la nesfarsit un loc de munca, insa toata aceasta corvoada poate deveni ceva mai placuta si mai productiva daca respecti cateva regui. Cum iti cauti un job in mod eficient, descopera in randurile urmatoare!

1. Fa-ti un program
Ca atunci cand lucrai intre 9 si 18 sau cand invatai pentru examene dupa un program bine stabilit, este important sa iti faci un orar concret si atunci cand iti cauti un loc de munca. Disciplina si programul exact te vor ajuta sa iti eficientizezi cautarea si sa scapi de stres: in afara orelor dedicate cautarii, elimina gandurile legate de job si relaxeaza-te!

Fa-ti un plan de atac bine pus la punct care te va feri de posibilele distrageri. De pilda, in cazul in care ti-ai propus sa iei legatura cu trei companii cu ai caror reprezentanti ai discutat recent la un targ de joburi, nu mai pierde nicio clipa si du treba la bun sfarsit chiar azi!

2. Concentreaza-te pe teluri precise
Chiar traiesti cu impresia ca numarul de CV-uri trimise este direct proportional cu numarul de sanse de a fi angajat, afla ca te inseli. Inlocuieste aceasta tactica cu una mai organizata: cosmetizeaza-ti CV-ul pentru fiecare job in parte. Chiar daca iti va lua mai mult timp, aceasta metoda se va dovedi mai eficienta decat precedenta, pentru simplul fapt ca angajatorii au ocazia sa descopere in CV-ul tau calitatile si abilitatile care ii intereseaza in mod special, nu niste atribute insiruite la intamplare.

3. Fii organizat
Pe langa programul bine pus la punct de cautarea a unui loc de munca, este importanta si organizarea. Asa cum precizam si la punctul anterior, incepe prin a-ti personaliza CV-ul in functie de jobul pentru care aplici, dar nu uita sa iti notezi intr-o agenda (reala sau virtuala) data si ora la care esti chemat la interviuri, sa pastrezi cartile de vizita pe care le primesti, etc.

Alege o metoda care ti se potriveste si care iti va usura viata – important este sa o folosesti in mod constant pentru ca aceasta sa isi dovedeasca eficacitatea. Cu cat esti mai organizat, cu atat iti maresti sansele de a-ti gasi un job mai usor. Nu de alta, dar astfel eviti sa ratezi interviuri importante sau sa pierzi date de contact foarte folositoare.


Dana Saporan - editor Studentie.ro
 

 
Citeste mai mult despre: MUNCA  JOB  EFICIENT  CAUTARE 

 
Comentarii

Cod

Cod de securitate

Gaseste job: