12 Cancerul de corp uterin si cancerul ovarian

Incarcat la data: 23 Ianuarie 2010

Autor: Marius

Pret: Gratuit

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 23 kb

Incidenta. 2-3% din femeile americane vor face cancer endometrial. Incidenta acestei malignitati este in usoara crestere. Este ce/ mai frecvent cancer din sfera ginecologica.

Riscul crescut de cancer endometrial a fost asociat cu:
a. Menarha precoce
b. Menopauza tardiva
c. Obezitate
d. Anovulatie cronica/boala ovariani polichistica. Riscul crescut a fost atribuit stimularii endometrului de catre estrogenul necontrabalansat

Conversia androstendionului (un precur- sor androgenic al estrogenilor) suprarenal sau ovarian la estrona (un estrogen slab) in tesutul adipos periferic blocheaza functia normala a axului hipotalamo-hipofizo-ovarian. Ca rezultat, ovulatia si productia consecutiva de progesteron, un hormon „antiestrogenrc" puternic, inceteaza.

Prin urmare are loc o stimulare cronica, necontrapusa, a endometrului de catre estrona, ducand fa hiperpfazie endometriala (o leziune premaligna) si carcinom endometrial.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "12 Cancerul de corp uterin si cancerul ovarian". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ANTI-CANCERobezitatecol uterin
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan