studentie.ro  »  Stiri  »  I.T.  »  41 de ani de la descoperirea australopitecului Lucy

41 de ani de la descoperirea australopitecului Lucy

1/199577
calendar_month 24 Nov 2015, 00:00
Google si-a schimbat, marti, logoul, pentru a marca 41 de ani de la momentul cand un grup de cercetatori a descoperit, in Etiopia, scheletul unui hominid din specia Australopithecus afarensis, care a primit numele "Lucy" - unul dintre cei mai vechi stramosi bipezi cunoscuti ai lui Homo sapiens.

Motorul de cautare online Google marcheaza, marti, implinirea a 41 de ani de la descoperirea lui "Lucy", nume dat unui grup de oase fosilizate care, la un moment dat, au facut parte din scheletul unui hominid din specia Australopithecus afarensis, care a locuit in Etiopia cu aproximativ 3,2 milioane de ani in urma.

Noul logo al Google este unul animat, aratand un hominid din specia Australopithecus afarensis mergand, intre un cimpanzeu si un om, prezentand astfel tranzitia dintre cele doua specii.

Descoperita in 1974, Lucy a fost, potrivit specialistilor, remarcabil de "completa" - 40% din scheletul sau a fost gasit intact, spre deosebire de doar cateva fosile incomplete si deteriorate care pot fi gasite la un asemenea interval de timp. Imediat dupa ce a fost dezgropata, a devenit evident ca Lucy era una dintre cele mai importante fosile descoperite, avand in vedere ca cercetatorii au stabilit ca apartinea unei specii necunoscute anterior.

Unul dintre cele mai importante lucruri descoperite despre Lucy a fost modul in care aceasta se deplasa. Studiindu-i oasele, in mod desosebit structura genunchilor si curbura coloanei vertebrale, oamenii de stiinta au descoperit ca aceasta, in majoritatea timpului, mergea pe cele doua picioare, avand, asadar o trasatura umana.

In prezent, Lucy "traieste" intr-o cutie special creata pentru ea la Muzeul National din Etiopia, nu departe de locul unde a fost gasita. Ea nu este disponibila pentru a fi vizitata, insa o replica din ipsos a scheletului ei poate fi vazuta de public.

Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.