ANTRENORUL DE FITNESS POATE FI INLOCUIT CU TELEFONUL MOBIL
6/6201
calendar_month 13 Dec 2007, 00:00
NTT Docomo a lansat in Japonia telefonul mobil de fitness, care masoara o serie de indicatori de sanatate, iar Nokia N95 iti calculeaza greutatea si iti spune cate kilograme ai dat jos alergand.
Functiile sport ale telefoanelor din ziua de astazi devin tot mai sofisticate, tendinta generala fiind cea de inlocuire a antrenorului, acolo unde se poate.
Ultima aplicatie de acest gen a fost lansata, in aceste zile, de Nokia pentru modelele sale de top a N 95 si N95 de 8 GB, softul folosind un accelerometru inclus in telefon, ce poate contoriza numarul de pasi pe care utilizatorul ii face intr-o anumita perioada de timp. Datele obtinute constituie baza pentru calcularea diferitelor statistici a cum ar fi energia consumata, viteza inregistrata sau numarul de pasi parcursi pe o distanta anume. Activity Monitor poate fi considerat un superpedometru cu proprie inteligenta, in sensul ca va permite utilizatorului sa tina un jurnal cu activitatile inregistrate care, alaturi de datele personale ale utilizatorului, ii poate calcula acestuia greutatea si ritmul in care slabeste.
De mentionat este faptul ca aplicatia are nevoie de un card de memorie in telefon pentru a functiona, iar utilizarea accelerometrului va consuma destul de multa baterie, asa ca softul va trebui dezactivat atunci cand nu este folosit.
Sursa : 9am.ro