COMPANIA YAHOO ADAUGA NOI OPTIUNI SERVICIULUI MESSENGER
5/5171
calendar_month 30 Oct 2007, 00:00
Compania Yahoo Inc.. a anuntat marti ca va adauga noi optiuni de vizionare a fisierelor video, transferuri de documente de dimensiuni mari si noi limbi straine programului de mesagerie instant Yahoo Messenger, relateaza Reuters.

Miscarea companiei Yahoo intervine intr-un moment in care un numar crescut de rivali, printre care gigantul AOL sau programul de "social network" My Space al celor de la News Corp., si-au intarit pozitiile pe piata serviciilor de mesagerie instant.


Reuters precizeaza ca serviciul Yahoo Messenger 9.0 a fost lansat ca versiune test, iar creatorii i-au adaugat pe parcurs optiuni similare celor utilizate de programele de tip `social network`, precum spatiu suplimentar pentru imagini, afisarea unei imagini langa numele de contact, dar si posibilitatea de a face schimb de fisiere video sau imagini prin ecranul de mesaje.

Serviciul va fi, de asemenea, disponibil in sase noi limbi straine: filipineza, indoneziana, malaieziana, thailandeza, indiana si vietnameza. Utilizatorii vor putea sa trimita mesaje catre telefoanele mobile atunci cand nu se afla in apropierea computerelor.

`Noile servicii vor face ca oamenii sa stea conectati si sa-si dezvolte legaturile`, a afirmat vicepresedintele Yahoo Messenger, Sabrina Ellis.

Yahoo este unul dintre cele mai mari servicii de mesagerie electronica instant, cu aproximativ 27,7 milioane utilizatori inregistrati in luna septembrie, ceea ce reprezinta o crestere de 19% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit informatiilor oferite de comScore. Rivalul?AOL a raportat circa 30 milioane de utilizatori.

HoteNews.ro