Evita aceste 5 greseli in construirea unui profil bun de LinkedIn
3/38920
calendar_month 14 Ian 2022, 00:00
In primul rand, de ce este important sa ai un profil bun de LinkedIn?

Sa fim sinceri: cati dintre adolescentii din ziua de astazi pun pret pe construirea unui profil care sa le aduca beneficii in momentul in care decid sa intre pe piata muncii? Dupa calculele noastre, prea putini. Stii ca te-ai maturizat cu adevarat in momentul in care bucuria datorata notificarilor de pe Instagram sau Facebook este inlocuita de entuziasmul unor conexiuni noi pe LinkedIn. Nu excludem indivizii care considera ca nu au nevoie de un profil perfect si de networking pentru a se dezvolta profesional, insa noi credem ca LinkedIn este locul perfect pentru tine si cresterea ta.

In momentul in care scopul tau este nu doar sa te angajezi, ci sa iti “gasesti oamenii”, ai face bine sa incepi cautarile. Stabileste care sunt pasiunile tale, ce skill-uri ai si schiteaza-ti o idee despre cum ti-ai dori sa arate parcursul tau profesional. In continuare, incepe sa cauti persoane, companii, entitati de toate felurile care se ghideaza dupa aceleasi principii. Nu te sfatuim sa te limitezi la ce iti place si la zona de comfort, insa te asiguram ca imediat ce vei incepe procesul de networking, vei descoperi singur pasiuni noi si vei actiona in consecinta.

Acum sa trecem la cele 5 greseli de evitat:

1. Poza ta de profil nu inspira increde. Fie ca ai ales ca poza ta de profil sa fie vazuta doar de reteaua ta de conexiuni, fie nu faci diferenta intre profilul de Instagram si cel de LinkedIn. Imagineaza-ti cum ti-ai dori sa fii perceput pe o astfel de platforma sau, mai bine, ce profiluri ti-au atras atentia pana acum? Nu ne referim la o poza de buletin, ci la o poza care sa inspire incredere si caldura, care sa denote deschidere, atat prin limbajul corpului, cat si prin tinuta.

2. Nu ai completat sectiunea care presupune sa te descrii. Si nu, nu ne referim la o descriere la persoana a treia, ca si cum ai completa un CV. Sa vorbesti despre tine este un skill la care multa lume lucreaza inca si nu este o rusine sa recunosti ca iti este putin peste mana. Insa pentru a-ti creste credibilitatea si sansele de a fi observat, este necesar sa te descrii.

3. Ai completat sectiunea de descriere, insa ai exagerat. O greseala pe care multi o fac, greseala care trebuie evitata cu orice pret. Fii sincer cu tine si cu persoanele care sunt interesate de profilul tau. Adevarul iese la iveala mai devreme sau mai tarziu, si bine ar fi sa nu risti sa iti compromiti viitorul. In schimb, daca simti ca nu ai destule informatii de adaugat, incearca sa te perfectionezi, sa studiezi domenii noi si sa investesti in tine.

Citeste in continuare articolul pe RisCo.ro