studentie.ro  » diverse » i t  » Exista riscul unui atac cibernetic major impotriva Romaniei? Raspunsul directorului SIE

Exista riscul unui atac cibernetic major impotriva Romaniei? Raspunsul directorului SIE

Publicat: 18 Mar 2016 | Vizualizari: 519

Directorul Serviciului de Informatii Externe (SIE), Mihai-Razvan Ungureanu, a declarat joi ca probabilitatea unui "atac cibernetic catastrofic" la adresa Romaniei ramane redusa, insa a subliniat ca dependenta de tehnologie expune societatea la atacuri cibernetice de amploare redusa sau moderata.

"Desi astazi probabilitatea unui atac cibernetic catastrofic la adresa Romaniei ramane redusa, dependenta in crestere a societatii noastre de tehnologie, interdependentele sistemice pentru diferitele sectoare ale infrastructurii critice creeaza aceleasi vulnerabilitati pentru toate statele dezvoltate in acest domeniu, ele expun intreaga societate la atacuri cibernetice de amploare redusa sau moderata, dar care sunt derulate cu frecventa mare, ale caror costuri cumulative pot insa afecta sever interesele de securitate nationala, fie ca vorbim despre protejarea institutiilor publice, fie ca vorbim despre competitivitatea actorilor economici si privati autohtoni pe piata globala", a afirmat Ungureanu, la o dezbatere pe acest subiect.

Via Ziare.com

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-05-19 00:00:00 - 2022-06-08 00:00:00