studentie.ro  » diverse » i t  » Fenomen astronomic rar intalnit. Ce se intampla pe cer in urmatoarele zile!

Fenomen astronomic rar intalnit. Ce se intampla pe cer in urmatoarele zile!

Publicat: 05 Nov 2015 | Vizualizari: 1541

Astronomii anunta o ploaie de meteori in zilele de 5 - 6 noiembrie si 11 - 12 noiembrie de o intensitate rar intalnita, ultimul eveniment de acest gen inregistrandu-se acum 10 ani.

"De obicei, atunci cand trecem prin acest traseu, ne putem astepta sa vedem mingi de foc care lovesc atmosfera Pamantului la viteze de aproximativ 105.000 de kilometrii pe ora. Acest spectacol de lumini se datoreaza faptului ca Pamantul se deplaseaza printr-un "roi" de particule mai mari de spatiu, care pot produce mingi de foc frecvente - meteori extrem de luminosi - care se aprind pe cerul de noapte", scrie Science Alert.

In mod normal, in fiecare an intre lunile septembrie si decembrie au loc ploi de meteori, insa intensitatea lor este destul de scazuta, in comparatie cu efectele ploii de meteori taurizi care va avea loc in acest an.

In aceasta saptamana se vor desfasura doua fenomene de acest tip. Ploile vor cadea atat la nivelul emisferei nordice, pe 5 si 6 noiembrie, cat si a celei sudice ale Terrei, pe 11 si 12 noiembrie.
In fiecare dintre aceste zile, amatorii de fenomene astronomice se vor putea bucura de conditii meteorologice favorabile observarii boltii ceresti. De exemplu, pe data de 5 noiembrie, luna nu va rasari pana dupa miezul noptii. Astfel, observarea meteorilor taurizi nu va fi blocata de aparitia astrului selenar. Vizibilitatea meteorilor se va imbunatati treptat, pe masura ce luna va parasi cerul noptii.

Cei care doresc sa observe ploaia de meteori sunt indemnati sa priveasca spre constelatia Taurului, unde taurizii isi au originea. Ploile se vor desfasura atat in partea de sud a acesteia, cat si in nord.

Sursa: www.mediafax.ro
Sursa foto: bzv.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-09-25 00:00:00 - 2022-10-02 00:00:00