studentie.ro  »  Stiri  »  I.T.  »  Google Cloud Platform - ce este si la ce serveste?

Google Cloud Platform - ce este si la ce serveste?

2/204042
calendar_month 02 Oct 2020, 00:00
Stocarea în cloud câștigă popularitate în rândul persoanelor care sunt deschise tehnologiilor moderne. Utilizarea abilă a platformei Google Cloud reprezintă o tendință globală în industria IT. Din păcate, doar câțiva dintre utilizatorii săi sunt conștienți de potențialul Google Cloud. A sosit timpul pentru a risipi orice îndoieli și a profita la maximum de alternative.

Cloud Computing vs cloud public

Google Cloud poate fi împărțit în două tipuri. GCP este atât un serviciu de cloud computing, cât și un serviciu public de cloud. Există un potențial imens în soluțiile Google Cloud Platform. Știm deja că soluția în următorii ani va afecta pozitiv posibilitățile și modalitățile de utilizare a datelor.

GCP - Google App Engine și Google Cloud Storage

Există o distincție între cele două servicii din Google Cloud Platform. Aplicațiile se caracterizează prin adaptarea caracteristicilor lor la nevoile specifice ale utilizatorilor, ceea ce le permite să găsească instrumentul potrivit adaptat cerințelor unui anumit utilizator. Cele mai utilizate părți ale GCP includ, printre altele: Google App Engine, utilizat pentru a crea aplicații într-unul dintre cele mai populare limbaje de programare. Grupul țintă care utilizează această soluție are o gamă de limbaje de programare, cum ar fi: Java, Python, GO sau PHP.

Cauți o modalitate de a stoca seturi mari de date? Google Cloud Storage este o soluție adaptată nevoilor afacerii tale. Cu toate acestea, dacă îți dorești o modalitate alternativă de a utiliza baze de date SQL, ar trebui să încerci Google Cloud SQL.

Google Cloud Compute și Big Query

Google Cloud Compute este răspunsul direct al Google la soluțiile competitive oferite ca parte a ofertei Amazon AWS. Este responsabil pentru rularea propriilor mașini virtuale utilizând platforma Google. Google Big Query, pe de altă parte, este soluția perfectă pentru întreprinderile mici și mari care lucrează cu baze mari de date.

Cloud Launcher

Google oferă o formă interesantă a modelului de tarifare pay-as-you-go pentru noii utilizatori. Google Cloud Platform, vă oferă 500 USD de utilizat pentru acest serviciu, timp de un an. Deși această sumă poate părea mică pentru unii, cu siguranță este suficientă pentru a testa capacitățile platformei, să-ți încerci ideile și să implementezi prima aplicație. Cu GCP, poți testa, crea și implementa cu ușurință aplicații utilizând infrastructura Google.Popularitatea în creștere a soluțiilor cloud

Deși mulți dintre noi nu sunt încă conștienți de acest lucru, numărul serviciilor, oferite în cloud, crește. Tot mai multe aplicații se bazează pe Google Cloud Platform. Google GCP, Amazon AWS și Microsoft Azure sunt cele mai importante soluții de cloud computing de pe piață. Cele mai populare aplicații se bazează pe unul dintre aceste servicii. Google Cloud Platform oferă aplicații de renume mondial precum: Spotify, DPD și PokemonGo.