GOOGLE CRESTE DE CIRCA CINCI ORI MAI RAPID DECAT CONCURENTA
5/5096
calendar_month 22 Oct 2007, 00:00
Grupul Google, proprietarul motorului de cautare pe internet cu acelasi nume, a inregistrat in trimestrul trei al acestui an un profit net de pana la 1,07 miliarde dolari, in crestere cu 46% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce veniturile s-au majorat cu 57% pana la 4,23 miliarde dolari, peste asteptarile analistilor, transmite Reuters.

Pentru ultimul trimestru al acestui an, analistii se asteapta ca ritmul de crestere a profitului companiei americane sa se tempereze la 47%, dar chiar si asa nivelul este de circa cinci ori mai rapid decat al rivalilor Yahoo si Microsoft.


In trimestrul trei al acestui an, profitul net al companiei americane a avansat cu 46% pana la 1,07 miliarde dolari, dupa ce in aceeasi perioada a anului trecut profitul a depasit 733 milioane dolari. Veniturile globale au crescut cu 57% pana la 4,23 miliarde dolari, peste asteptarile analistilor care prognozasera venituri de 4,13 miliarde dolari.

Pentru ultimul trimestru din an, analistii estimeaza o temperare a ritmului de crestere a profitului companiei pana la nivelul de 47%. Chiar si asa, spune Reuters, nivelul de crestere este de aproximativ cinci ori mai rapid decat cel al rivalilor Yahoo si Microsoft.

Google domina piata cautarilor pe internet atat la nivelul Statelor Unite ale Americii cat si la nivel mondial. In luna septembrie, potrivit companiei de cercetare a pietei online comScore Inc, Google detinea 57% din piata cautarilor pe internet din SUA, in crestere de la o cota de piata de 56,5% detinuta in august. La nivel mondial, avansul este si mai mare detinand o cota de piata de peste 70%.