studentie.ro  » diverse » i t  » Incepe GovITHub: Cateva proiecte revolutionare de la tinerii care vor incasa 2.000 de euro pe luna

Incepe GovITHub: Cateva proiecte revolutionare de la tinerii care vor incasa 2.000 de euro pe luna

Publicat: 08 Oct 2016 | Vizualizari: 669

Guvernul a demarat oficial programul GovITHub prin selectia celor 20 de bursieri care vor dezvolta aplicatii si programe software pentru a veni in sprijinul relatiei pe care cetatenii si firmele o au cu autoritatile.

Candidatii au fost evaluati de o comisie formata din specialisti IT din administratie, dar si de un consiliu cu rol consultativ format din reprezentanti ai mediului de business.

Cei 20 de bursieri sunt: Ligia Adam, Ionut Aionitoaei, Dan Barbulescu, Carol Braileanu, Claudiu Ceia, Alexandru Chiraples, Alexandru Grosu, Alexandru Jurubita, Cristian Levcovici, Cristina Moga, Cezar Neaga, Gabriel Paunescu, Ionut Popa, Stefan Popa, Radu-Ionut Popa, Remus Rusanu, Roxana-Carmina Stan, Lucian Stuparu, Oana Talpalaru, Sorin Vasilescu.

Toti acestia vor primi o bursa lunara de 2.000 de euro timp de sase luni, potrivit unui comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

In total, au fost depuse peste 1.500 de candidaturi.

Pe langa bursieri, aproximativ 300 de voluntari se vor implica intr-un program de minimum 8 ore/saptamana. Numele acestora va fi anuntat pana la data de 1 noiembrie.

Printre potentialele proiecte propuse spre implementare prin intermediul platformei participative ithub.gov.ro sunt aplicatii si solutii software precum:

Prietenul pacientului - un sistem functional de colectare a feedback-ului pacientului;

Stop cozi - un sistem de programare si informare in privinta cozilor de la ghisee.

Gov 2.0 - imbunatatirea si eficientizarea platformelor guvernamentale pentru a deveni mai prietenoase si usor de folosit;

MFP pe telefon - aplicatie ce isi propune cresterea numarului de cetateni care aleg sa utilizeze serviciile oferite de MFP in spatiul virtual via telefon mobil;

Business Start - o aplicatie ce va explica diferitele forme juridice din Romania, cu avantaje si dezavantaje pentru antreprenori si in ce cazuri sunt recomandabile;

Istoricul Tranzactilor pentru un Imobil - o aplicatie care permite regasirea istoricului tranzactiilor pentru un imobil sau pentru o zona;

RoadRo - o aplicatie ce permite cetatenilor sa raporteze abuzuri ale soferilor (in prima faza parcari ilegale, ulterior incalcari majore ale codului rutier) ;

Hackaton la Palatul Victoria

De asemenea, in perioada 8-9 octombrie, va fi organizat un prim maraton digital GovITHub la Palatul Victoria, cu peste 100 de participanti - bursieri si voluntari GovITHub. Conceptul evenimentului este cel de "hackaton" - asa cum este cunoscut in mediul profesional de IT.

Tinerii selectati prin program se vor reuni si vor lucra impreuna, pe echipe, pentru dezvoltarea unor prototipuri ale primelor proiecte.

Iata programul:

Sambata, 8 octombrie

9.30 - 10:00 Sesiune introductiva, sala Transilvania

10:00 - 11:00 Sesiune de pitching (bursierii GovITHub vor prezenta o serie de proiecte la care voluntarii se pot implica si lucra impreuna, pe echipe)

Duminica, 9 octombrie

17:30 - 19:00 Sesiune de inchidere: Prezentarea primelor prototipuri ale proiectelor demarate

C.P.
Via Ziare.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-02-20 00:00:00