ORANGE ROMANIA INAUGUREAZA IN CAPITALA UN CENTRU DE TRAINING PENTRU STUDENTI
6/6305
calendar_month 18 Dec 2007, 00:00

Operatorul de telefonie mobila Orange Romania deschide un centru de training in cadrul Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei din Bucuresti.


"Prin deschiderea centrului de training ne dorim sa participam la formarea profesionala a studentilor, viitori ingineri. Este important pentru studenti sa aiba acces la cele mai noi tehnologii si sa interactioneze cat mai mult cu specialisti din domeniul telecomunicatiilor. Investitia totala in Orange Education Program este de peste 500.000 euro si ne dorim sa extidem proiectul la cat mai multe universitati din tara", a declarat directorul tehnic Orange Romania, Thierry Souche.


In centrul de training studentii au acces la o biblioteca, la o sala unde vor tine cursuri specialisti Orange si un laborator unde pot realiza lucrari practice si pot studia diverse echipamente de telecomunicatii.


In parteneriat cu Alcatel-Lucent, Orange a realizat o retea GSM experimentala care face legatura intre universitatile tehnice din Bucuresti, Timisoara si Cluj-Napoca, pentru ca studentii sa vada cum functioneaza o retea GSM. De asemenea, in cadrul centrului exista acces la Internet prin WiFi si telefonie fixa prin Home & Office Pack, pachetul de servicii integrate de la Orange.


Acest program se incadreaza in proiectul Orange Education Program, prin care vor fi indrumati si pregatiti viitorii specialisti in telecomunicatii. Prin intermediul acestui program 18 studenti de la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei au beneficiat anul trecut de burse pentru intreg anul universitar, iar in acest an numarul lor a crescut la 30.


Sursa : Wall-street.ro