Persoanele care nu dorm noaptea sunt mai inteligente si castiga mai multi bani!
3/36506
calendar_month 15 Apr 2015, 00:00
In ciuda faptului ca se spune ca somnul este primordial pentru o buna stare de sanatate, s-ar parea ca, potrivit unor noi studii realizate la Universitatea din Madrid, persoanele care nu dorm noaptea sunt mai inteligente si au toate sansele sa castige mai multi bani.
In cadrul experimentului efectuat la Universitatea din Madrid, cercetatorii au testat 1000 de adolescenti, carora li s-au masurat performantele scolare si inteligenta inductiva. S-a constatat ca adolescentii care nu prea dormeau noaptea au inregistrat rezultate mai bune in ceea ce priveste rationamentul inductiv are este un semn de inteligenta generala si un bun predictor al performantelor academice. Inteligenta inductiva este de asemenea asociata cu profesii prestigioase la care oamenii castiga multi bani.
Un alt studiu a aratat ca recrutii Airforce SUA care nu obisnuiau sa doarma prea mult noaptea au o mai buna gandire laterala decat concurentii care respecta somnul de frumusete. In cazul in care te gandesti sa iti limitezi orele de somn pe noapte doar pentru a te incadra si tu in categoria de mai sus, ar fi mai bine sa te gandesti de doua ori inainte.
Exista persoane care pot sta mult timp treze noaptea fara ca a doua zi sa se resimta, pentru ca au capacitatea de a-si incarca organismul dupa foarte putine ore de odihna, si exista persoane care, daca nu se odihnesc bine noaptea risca sa nu dea randament a doua zi. Asadar, daca te incadrezi in cea de-a doua categorie ar fi mai bine sa iti respecti orele de somn asa cum faceai si inainte.
Foto: lifehacker.com.au