studentie.ro  » diverse » i t  » Sfaturi practice pentru a prelungi durata de utilizare a bateriei laptopului

Sfaturi practice pentru a prelungi durata de utilizare a bateriei laptopului

Publicat: 30 Oct 2015 | Vizualizari: 675

Cu totii folosim in ziua de astazi un laptop, vanzarile acestora crescand foarte mult in ultimii ani, in comparatie cu vanzarile clasicelor calculatoare de tip desktop.

Din pacate, insa, fata de computerele clasice, laptopurile functioneaza pe baterie, a carei durata maxima de utilizare poate scadea de la aproximativ 2 ore, cum este normal atunci cand este noua, la 30 de minute, dupa 2 ani de folosire.

In timp, din cauza oxidarii componentelor interne, inclusiv capacitatea de incarcare a bateriei scade, acest lucru fiind influentat de numarul de cicluri de incarcare si de temperatura la care este utilizata bateria.

Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont pentru a prelungi durata de utilizare a bateriei laptopului:

1. Nu tine laptopul mereu in priza

Chiar daca te-ai obisnuit sa tii mereu laptopul in priza, acest lucru ii afecteaza bateria. Incearca sa bagi laptopul in priza doar atunci cand bateria scade sub 30%, iar odata ce ajunge la 100%, scoate-l din priza. Daca, totusi vrei sa-l tii in priza, macar o data pe saptamana scoate-l si lasa bateria sa scapa pana sub 10%, dupa care il bagi inapoi in priza.

2. Pastreaza bateria rece

Daca ventilatorul nu face fata, foloseste un cooler special care sa mentina temperatura bateriei la cel mult 25 de grade Celsius. Temperaturile de peste 30 de grade Celsius sunt principalul factor care influenteaza durata de viata a bateriei si capacitatea ei de incarcare. Nu este indicat sa folosesti laptopul nici la temperaturi de sub 5 grade Celsius.

3. Utilizeaza un incarcator original


Tensiunea de incarcare influenteaza durata de utilizare a bateriei si capacitatea ei de incarcare. Atat incarcatoarele cu o intensitate a curentului de incarcare mai mare decat cea specificata de producatorul laptopului, cat si cele cu o intensiatate mai mic influenteaza negativ bateria.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-09-25 00:00:00 - 2022-10-05 00:00:00