studentie.ro  » diverse » i t  » Stephen Hawking: Inteligenta artificiala poate fi cel mai bun sau cel mai rau lucru care s-a intamplat omenirii

Stephen Hawking: Inteligenta artificiala poate fi cel mai bun sau cel mai rau lucru care s-a intamplat omenirii

Publicat: 20 Oct 2016 | Vizualizari: 745

Astro-fizicianul Stephen Hawking a transmis, miercuri, ca inteligenta artificiala (AI) poate fi cel mai bun sau cel mai rau lucru care s-a intamplat vreodata omenirii.

Celebrul om de stiinta a facut declaratia la inaugurarea unui centru dedicat exclusiv cercetarii AI, care functioneaza in cadrul Universitatii Cambridge, transmite The Guardian.

"Petrecem mult timp cercetand trecutul, insa de cele mai multe ori e vorba de o istorie a prostiei. Asa ca e o schimbare placuta sa vad ca exista persoane care studiaza, in schimb, viitorul inteligentei", a mentionat Stephen Hawking.

Astro-fizicianul a avertizat in repetate randuri despre cat de periculoasa e inventarea unui robot superinteligent, dotat cu vointa proprie, care ar putea distruge lumea.

Iar de data aceasta a declarat ca AI poate fi cel mai bun sau cel mai rau lucru care s-a intamplat vreodata omenirii. Diferenta o va face modul in care oamenii vor folosi aceasta tehnologie.

"Pot exista beneficii uriase de pe urma inteligentei artificiale. Nu putem prezice ce rezultate uimitoare va avea mintea noastra, atunci cand va fi ajutata de AI. Iar poate ca vom reusi sa cream niste unelte, gratie acestei tehnologii, care sa ne ajute sa reparam stricaciunile facute mediului inconjurator si, intr-un final, sa vindecam bolile si sa eradicam saracia", a punctat omul de stiinta.
Via Ziare.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00