Top accesorii care te fac mai eficient
3/38962
calendar_month 16 Mar 2022, 00:00
Aceste accesorii de gaming oferă o experiență mai rapidă și captivantă, indiferent dacă joci solo sau prin streaming online.

Accesorii pentru jocuri

Crește-ți nivelul de joc cu accesoriile perfecte pentru PC-ul sau consola ta de jocuri. Indiferent dacă dorești să imbunatatesti sunetul jocului preferat, să-ți actualizezi tastatura pentru un feedback tactil sau să te asiguri că mișcările tale sunt prin apăsarea unui buton al mouse-ului, avem tot ce aveți nevoie. De la tastaturi gaming ieftine la scaune profesionale.

Ghidul nostru detaliază diferitele tipuri ale fiecărui accesoriu de gaming, astfel încât să poți decide cu ușurință care cască, tastatură sau mouse de gaming este potrivit pentru tine.

Căști de gaming

Căștile pentru jocuri sunt esențiale pentru a te implica cu adevărat în joc. Setul cu cască potrivit te va înconjura cu sunet de calitate, astfel încât data viitoare când cineva încearcă să se strecoare pe furiș la în joc vei ști imediat. Și dacă joci jocuri VR, un set de căști de gaming de calitate poate transforma jocul în ceva realist.

Căști fără fir

Căștile wireless pentru jocuri au avantajul evident al mobilității. Nu va trebui să descurci niciun fir și nu trebuie să-ți faci griji cu privire la cât de aproape ești de consolă sau de computerul tău de jocuri.

Poți să te ridici și să te întinzi după un joc maraton, fără a fi nevoie să verifici chatul de grup. Căștile fără fir vor avea adesea comenzi la fel ca și căștile cu fir (cu excepția căștilor pentru urechi), dar trebuie să fie încărcate după un anumit timp, așa că cel mai bine este să iei în considerare ceea ce contează cel mai mult pentru tine.

Căști cu fir

Căștile pentru jocuri cu fir sunt mai puțin susceptibile la interferențe decât căștile fără fir și au comenzi în linie, astfel încât să poți regla cu ușurință volumul, să opresti microfonul și să-ți controlezi sunetul.

De asemenea, nu există probleme de conectivitate. Tot ce ai nevoie este un port USB sau mufă de 3,5 mm.

Microfoane

Când alegi căștile potrivite pentru gaming, merită să te gândești la ce tip de microfon dorești. Microfoanele ies în afara setului cu cască, astfel încât să-și poată capta vocea pentru un sunet clar. Microfoanele integrate sunt în interiorul căștilor pentru urechi. Acestea sunt, evident, mai discrete și ideale pentru oamenii care ar putea să nu vorbească prea mult în jocuri.

Tastaturi pentru jocuriO tastatură bună este o piesă esențială a echipamentului de jocuri pe computer. Uneori este ușor să treci cu vederea cât de importantă este tastatura ta pentru jocuri – dar gândește-te cât de des o folosești. Totul, de la cât de receptive sunt tastele, până la cât de tari și cât de bine se poate face „click”. Și dacă nu ești agitat în legătură cu detaliile - fii cu ochii pe iluminarea tastaturii. 

Ce sunt tastele macro?

Tastele macro sunt taste dedicate de pe o tastatură care pot efectua mai multe apăsări simultan. Ele pot fi programate să facă aproape orice pentru care ai nevoie, astfel încât să poți accesa cu ușurință anumite funcții ale jocului tău și să poți realiza sarcini.

Am nevoie de comutatoare?

Dacă scoți vârfurile tastelor de pe o tastatură mecanică, mecanismele de dedesubt sunt comutatoarele.

Există mai multe tipuri de comutatoare, adesea codificate cu culori în funcție de funcționalitatea lor. Comutatoarele variază în funcție de forță, de zgomot și de cât de receptive sunt, așa că, dacă acest lucru este important pentru tine, merită să fii atent la tipul potrivit de comutator.

Tastaturi mecanice

Unii jucători se vor juca doar cu tastaturi mecanice – le place senzația tactilă și se bucură de sunetul de click pe care îl fac tastele.

Tastaturile mecanice dau o senzație de tastare „tradițională” satisfăcătoare, iar capacele tastelor pot fi scoase dacă dorești să le cureți în profunzime sau să schimbi culoarea tastelor. Tastaturile mecanice sunt adesea mai durabile și fiecare tastă se va înregistra adesea când este apăsată doar la jumătate - astfel încât să poți scrie mai repede și să te asiguri că fiecare comandă este executată corect.

Dar dacă dorești o tastatură silențioasă – o tastatură cu membrană (nemecanică) este probabil cea mai buna alegere. Tastaturile cu membrană sunt adesea mult mai ușoare și pot fi mai accesibile, dar tind să răspundă mai puțin la tastarea rapidă.

Cablat versus wireless

Tastaturile wireless sunt evident mai mobile. Te poți întinde pe pat în timp ce tastezi sau te poți lăsa pe spate în scaunul tău de joc cu tastatura în poală. Nu trebuie să fii limitat la biroul tău.

Pe de altă parte, unii oameni preferă să aibă tastatura lângă monitoarele lor de jocuri. Dacă ești fericit să stai la birou, libertatea unei tastaturi fără fir nu va face o mare diferență. Și, bineînțeles, cu tastaturile cu fir, nu trebuie să-ți faci griji cu privire la conectivitate sau baterie.

Taste iluminate din spate

Cele mai multe tastaturi de jocuri vor avea iluminare din spate - ceea ce înseamnă că tastele au iluminare LED dedesubt. Iluminarea de fundal creează o strălucire uniformă sub taste (excelent pentru a vedea ce faci în camerele mai întunecate), dar există o mulțime de versiuni diferite. Iluminarea de fundal este un pas înainte de calitate față de luminile cu o singură culoare. Poți alege ce culoare dorești, poți selecta diferite setări și modele sau te poți bucura de un curcubeu complet de culori.

Mouse de gaming

Alegerea mouse-ului de gaming potrivit este important pentru confort și îți poate oferi un avantaj suplimentar în joc. Indiferent dacă dorești ca butoanele să treacă rapid la anumite sarcini sau doresti doar să-ți sincronizezi iluminarea cu computerul sau tastatura pentru jocuri, suntem aici pentru a te ajuta să obții mouse-ul potrivit pentru tine.

Ce înseamnă DPI?

DPI înseamnă puncte pe inch și este o modalitate de a măsura cât de sensibil este un mouse. Cu cât DPI este mai mare, cu atât mouse-ul va fi mai sensibil și, dacă utilizezi un monitor ultra-wide sau 4K, veți dori un mouse sensibil care să nu sară peste ecran.

Dar reține că uneori un DPI mai mic poate fi util – mai ales în joc când dorești să vizezi cu ușurință inamicii. De aceea, multe mouse-uri de gaming vor avea setări DPI reglabile – astfel încât să poți comuta în funcție de situație.

Fir versus wireless

Mouse-urile fără fir îți oferă libertatea de a naviga pe un birou imens fără a fi limitat. Și pentru că nu aii un fir care să te conecteze la desktop, zona ta de jocuri va arăta îngrijită și ordonată. Dar reține că din când în când va trebui să schimbi bateriile

Mouse-urile cu fir au o conexiune mai stabilă și tind să fie mai accesibile. Ca să nu mai vorbim că nu trebuie să-ți faci griji cu privire la durata de viață a bateriei și te poți conecta cu ușurință la computer - tot ce ai nevoie este un port de USB.

Tu ce jocuri joci?