CARTEA DE CAPATAI A HEDONISMULUI - MICHAEL FLOCKER
3/3882
calendar_month 08 Aug 2007, 00:00
Hedonismul sau arta de a-ti ocupa timpul cu desfatarea simturilor, este vazut acum prin ochii unui scriitor modern: Cartea de capatai a hedonismului de Michael Flocker este cartea ideala pentru o vacanta petrecuta… oriunde.

Din colectia `Practic` a editurii Humanitas, cartea se face remarcata si se diferentiaza de agasantele `cum sa…`, tocmai prin tonul umoristic, chiar usor ironic, dar mai ales prin abordarea diferita a hedonismului. Ceea ce pare la inceput doar o alta carte despre superficialitate, se dovedeste a fi cat se poate de reala si profunda.


Autorul, al caruit motto e When in doubt, think bigger , chiar reuseste sa te puna pe ganduri daca viata dusa contra cronometru, dependenta de munca, obsesia de a castiga diplome si un cont bancar fabulos sunt adevarurile adevarate ale acestei lumi. Asa cum este scris si pe coperta, daca ai raspuns `Da` la intrebari precum `Viata ta a devenit o agenda?` sau “Rutina e prea mare si nimic nu te mai bucura?” atunci e clar ca hedonistul din tine se stinge putin cate putin.

Cum sa-l aduci inapoi la viata, asta ramane sa afli in cartea de capatai a placerilor sigure. Buna de citit chiar si in metrou-doar e un `sport` practicat destul de des-cartea are o singura contraindicatie, asa cum sustine si autorul, sfaturile cuprinse nu trebuie aplicate fara un mic simt al limitelor. In rest, desfatati-va!