Cum te imbraci pentru petrecerile de sfarsit de an de la serviciu?
3/35504
calendar_month 08 Dec 2014, 00:00
Cei dintre voi care lucrati in timpul facultatii stiti deja in momentul in care cititi aceste randuri, cand va avea loc petrecerea voastra de sfarsit de an de la serviciu. Emotiile unui astfel de eveniment sunt inerente pentru ca urmeaza sa va intalniti sefii si colegii in alte imprejurari si in alte tinute decat cele obisnuite de la birou.

De cele mai multe ori, in invitatia care precede petrecerile de la serviciu este precizat dress code-ul evenimentului, cu alte cuvinte cum trebuie sa te imbraci.

Iata mai jos descifrarea acestora si cateva exemple concrete de tinute:

Foto principala: lindsayolson.com
Foto: hercampus.com

Tinuta casual
In cazul in care petrecerea voastra de sfarsit de an va consta intr-o pauza de prajituri si suc la care va veti aduna cu totii, intr-un spatiu din cladirea in care lucrati si se cere tinuta casual, atunci lucrurile sunt destul de simple. Poti aborda o tinuta in genu celei de mai sus compusa dntr-o pereche de blugi sau pantaloni negri si o bluza avand tematica de Craciun de exemplu. Niste accesorii nu foarte pretentioase vor completa in mod inspirat o astfel de tinuta.

Tinuta smart-casual
Acest dress-code deruteaza cam pe toata lumea, multi fiind tentati sa creada ca este mai apropiat de tinuta casual. De fapt o tinuta smart casual este mai mult sinonima cu cea office decat cu cea casual. Deci, daca ai acest dress code trecut pe invitatie mergi la sigur imbracand o tinuta office pe care poti sa o inveselesti cu niste accesorii mai festive sau niste camasi mai elegante sau mai feminine decat cele clasice de birou. Un sacou te poate scapa din “incurcatura” smart casual, pe care il poti combina cu niste pantaloni elegant sau chiar cu niste blugi de buna calitate.

Foto: smartcasualdress.co.uk

Cocktail party
Nici acest dress code nu presupune o tinuta foarte complicat de realizat, asa ca te poti considera o norocoasa daca este trecut pe invitatia de la petrecere. De fapt, este mai simplu decat cel casual, unde poti gresi foarte usor in cazul in care tinuta ta este mult prea lejera sau decat cel black-tie, despre care vom vorbi in randurile de mai jos. Cea mai indicata piesa vestimentara pentru un cocktail party este rochita neagra, de preferat midi, accesorizata cu accesorii de seara si completata cu o pereche de pantofi comozi, fara toc daca se poate, pentru ca un cocktail party presupune mult stat in picioare si multa socializare.

Dress code: black-tie
Acesta este cel mai “inspaimantator” dintre dress-code-uri, pentru ca presupune dupa cum ai intuit deja o tinuta impecabila la patru ace. Asadar, ai nevoie obligatoriu de o rochie lunga, cuminte si foarte elegant in acelasi timp. Daca pe invitatie este trecut White-tie, inseamna ca vei avea parte de o petrecere foarte elegant, mai elegant decat cea la care se cere Black Tie, la care se vine obligatoriu in rochita de gala (ai putea sa te inspiri in acest sens din rochiile pe care le poarta celebritatile pe Covorul Rosu). La o petrecere White Tie barbatii poarta obligatoriu: frac, vesta si papion alb.

5 idei de outfituri pentru vacanta de iarna!
Cu iarna tot mai mohorata de afara, riscam sa devenim si noi la fel. Dar vacanta de iarna nu este deloc momentul potrivit pentru a fi si a arata mohorate. Asa ca, inspira-te de mai jos pentru niste tinute reusite pentru vacanta de iarna. Citeste mai departe aici.Foto: prettypoppyelle.blogspot.com