studentie.ro  » diverse » lifestyle » Dictionar roman – englez / englez - roman

Dictionar roman – englez / englez - roman

Publicat: 20 Oct 2015 | Vizualizari: 962


Caracteristica acestor dictionare este un vocabular bogat (circa 30.000 de cuvinte fiecare). Materialul lexical este aranjat pe familii de cuvinte. Astfel, la unele cuvinte-titlu, la sfarsitul articolului, dupa semnul #, se dau variante din familia de cuvinte a lor, marcate cu caractere groase. Dupa ele urmeaza expresii sau/si locutiuni, daca este cazul, tiparite in italice.


O alta caracteristica a acestor dictionare este transcrierea fonetica a cuvintelor-titlu, mult mai apropiata de pronuntarea cuvintelor englezesti, care nu este deloc usoara pentru vorbitorul de limba romana.


Asadar, va oferim doua dictionare moderne, actuale si explicite, gandite sa fie de folos, in mod special, vorbitorilor de limba romana, intr-o noua editie imbogatita si revizuita.


Prin urmare, la cuvintele romanesti cu polisemie bogata, prin explicatiile date in paranteza sau prin exemplele prezente la unele sensuri, s-a urmarit clarificarea cititorului, in asa fel incat acesta sa poata alege corespondentul englezesc potrivit contextului pe care il are de tradus.


Ceea ce ii confera un caracter practic, modern si util este faptul ca se includ pe langa cuvintele, sintagmele si expresiile englezesti, neutre stilistic, si corespondenti familiari sau din slang, cand este cazul, dar si variantele americane, bineinteles, atunci cand acestea sunt diferite de termenii din engleza.


Dictionarele sunt utile elevilor, tuturor celor care studiaza limba engleza, celor care citesc in aceasta limba, traducatorilor etc. Este o carte pe care o poti lua cu tine in concediu, in excursii sau la scoala si in care sa gasesti un vocabular amplu, locutiuni si expresii uzuale intrate recent in limba engleza.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-05-18 00:00:00 - 2022-06-16 00:00:00