Top 3 tipsuri pentru garderoba oricarui proaspat student
3/39070
calendar_month 04 Oct 2022, 00:00
Pentru orice tanar, inceperea unui nou an universitar inseamna, pe langa multe altele, si innoirea garderobei. Insa, pentru studentii din anul I, acest lucru inseamna, mai presus de orice, debutul lor in mediul universitar, stabilirea unei imagini si a unei reputatii.

Pentru orice persoana, un nou capitol din viata sa aduce, pe langa entuziasm, si multa incertitudine. Teama de necunoscut este fireasca, fiind in natura fiecaruia, insa important este ca aceasta sa nu ne conduca viata. Inceperea anului universitar inseamna, bineinteles, reintoarcerea pe bancile facultatii (asta daca nu se va reveni la online) si revederea cu toti colegii. Asa cum se intampla inca din clasele primare, reintrarea in colectivitate aduce o grija in plus asupra imaginii noastre.

Pentru ca prima parere conteaza, pentru boboci, primul an universitar reprezinta un motiv in plus de preocupare. Din dorinta de a-si crea o imagine buna in noua societate din care vor face parte, deseori, bobocii devin nesiguri pe stilul lor vestimentar adoptat pana acum, considerand ca nu ii mai reprezinta in noua etapa a vietii lor.

Una dintre primele lectii ale maturitatii este ca, mai presus decat a te incadra in trendurile modei, important este ca stilul vestimentar sa reprezinte personalitatea celui care o poarta, accentul fiind pus pe autenticitate. Iata care sunt cateva dintre cele mai bune tipsuri pentru tinerii boboci care inca nu stiu ce sa poarte in noua viata de student:

Investeste in piesele de baza

Trendurile din moda sunt pasagere si, deseori, preturile unor produse bune este destul de ridicat. Pentru a nu aloca un buget prea mare lucrurilor pe care le porti doar cateva luni, intelept este sa investesti in piesele de baza. Acestea nu se demodeaza si, in plus, pot fi purtate in diverse combinatii, inclusiv cu articolele vestimentare aflate in trendul actual. Asadar, poti investi o suma mai mare intr-o pereche de bocanci pentru barbati de calitate, cu o talpa dintr-un cauciuc durabil si rezistent, din piele naturala sau din piele intoarsa, pe care ii vei putea purta multi ani cu orice model de jeans sau camasa doresti.

Alege culori neutre sau nonculori

Indiferent de articolul vestimentar, atunci cand investesti intr-o piesa de calitate, alege o culoare neutra sau o nonculoare (albul sau negrul). Acest lucru te va ajuta in asortarea ei extrem de usoara cu restul produselor din garderoba, fie existente, fie achizitii viitoare. De exemplu, o camasa alba de calitate, dintr-un material natural, cu un croi clasic, va putea fi purtata atat cu pantofi sport, la o intalnire in oras, cat si cu pantofi si sacou, la un eveniment formal.

Alege calitatea, nu cantitatea

Indiferent daca iti faci cumparaturile din second-handuri, din outlet-uri, din magazine mass market sau din cele mai exclusiviste, alege sa iti achizitionezi hainele si accesoriile cu adevarat necesare. Un numar mare de haine nu inseamna ca vei avea ce purta oricand va fi cazul, ci ca iti va ocupa dulapul inutil. Cauta produsele de care ai nevoie si investeste in cateva accesorii de calitate, precum ceasurile sau rucsacurile.

Aceste investitii inteligente aduc, pe langa o economisire a bugetului personal, si o mana de ajutor mediului inconjurator, ajutand la procesul de sustenabilitate, la care toata lumea trebuie sa contribuie.Sursa foto: Shutterstock