Tot ce trebuie sa stim despre dungi in lumea modei
3/39051
calendar_month 09 Sep 2022, 00:00
Dungile joacă un rol important în viața oricărei iubitoare de modă. Este un trend care va fi mereu în topuri, este un clasic, însă în același timp un modern. Dungile funcționează indiferent de sezon, indiferent de stil, indiferent de personalitate. Ei, ce să mai, este clar că orice ținută prinde viață alături de dungile potrivite. Însă totuși, care sunt regulile în ceea ce privește purtatul dungilor, ce trebuie să știm despre cum să le asortăm, și multe altele?

Dungi verticale sau orizontale – ca regulă de bază, se știe că dungile verticale au puterea de a-ți alungi ținuta. Astfel, dacă vrei să pari înaltă, nimic mai ușor decât o pereche de tocuri și dungi verticale potrivite. De asemenea, dungile orizontale din păcate au tendința de a ne face să părem mai grași decât suntem. Însă nu te lăsa descurajată, deoarece contează și alte aspecte.

Grosimea dungilor – poate nu pare relevant la prima vedere, însă grosimea dungilor va dicta cum te arată ținuta. De exemplu, cu cât sunt mai groase dungile orizontale, cu atât vei părea mai lată. Însă dacă optezi pentru dungi subțiri subțirele, mergi la sigur. Să nu mai menționăm dungile negre verticale, care te fac mai slabă văzând cu ochii.

Unde poziționăm dungile – pe lângă stilul și grosimea lor, locul în care le purtăm joacă de asemenea un rol esențial. Dungile orizontale în zona bustului vor crea un efect de… extra bust, pe când dungile verticale în zona coapselor sau a picioarelor îți vor alungi figura și vei părea mai înaltă și slabă. Astfel, pentru un plus de alungire, pantaloni în dungi verticale.

Următorul aspect vital în legătura cu dungile este cum le purtăm? Ce combinații ne recomandă cunoscătorii din lumea modei?

Dungi colorate

Dacă nu vrei să pari foarte monotonă, cu dungi simple negre sau albe, poți mereu opta pentru haine ce conțin dungi colorate. Acestea vor da instant un plus de vitalitate la orice look. Dacă vrei să pari și mai îndrăzneață, optează pentru dungi multicolore care nu se asortează neapărat la prima vedere, dar se vor complementa perfect ulterior.

Dungi stratificate

După cum am menționat deja la începutul articolului, dungile sunt printre cele mai simplu de asortat modele care există. Astfel, optează pentru o cămașă sau un tricou în dungi și adaugă o giacă sau un sacou diametral opus de pe paletă ca și culoare. Efectul obținut te va uimi ți nu vei mai putea renunța la dungi.

Nu te teme să asortezi

Dacă ai ales deja un obiect vestimentar în dungi, nu înseamnă că restul ținutei tale trebuie să fie monotonă. Din contră, dungile sunt considerate un model neutru, astfel că pot fi asortate lejer cu orice alt model. Vrei un palton în dungi și pantaloni înflorați? Nu renunța la idee.O idee de dungi

Dacă vrei să încorporezi dungile în ținuta ta, însă nu ești chiar așa mare fană încât să fii o zi întreaga toată în dungi, poți opta pentru elemente mai subtile. De exemplu, o rochie cu niște dungi discrete în partea superioară, sau o eșarfă într-o culoare ce are niște dungi la bază pot fi punctul forte al ținutei tale.

Acestea fiind spuse, oare care sunt ținutele tale preferate pe care le poți crea din dungi? Cum spuneam, nu te da în lături de la experimente ce par a fi neobișnuite.

Urmează-ți instinctul, alege modelele ideale, stilul de dungi preferat și Crazy-Deals.ro îți va sări în ajutor cu un cod reducere Fashion Dayscod reducere Sinsaycod reducere Answear pentru a putea alege cele mai adecvate dungi pentru garderoba ta.