BENEFICIILE OTETULUI DE MERE
8/8458
calendar_month 03 Apr 2008, 00:00
Oteturile medicinale sunt mai putin cunoscute, insa valorile lor terapeutice sunt incontestabile. Folosite sub forma de cura, vreme de cateva zile, in uzul intern sau extern, oteturile preparate din plante sau din fructe sunt pline de sanatate. Inca de pe vremea bunicii, otetul este recunoscut ca un adevarat leac. Otetul este folosit si in alimentatie la prepararea diferitelor salate. Cel mai cunoscut otet facut din fructe este cel de mere.

Otetul de mere- un veritabil panaceu
Miraculosul otet ajuta la prelungirea sperantei de viata prin tratarea unui lung sir de probleme de sanatate, fiind bogat in enzime si acizi organici, potasiu, vitamina C, vitamina B, magneziu ori fosfor, acesta favorizeaza digestia si tine infectiile la distanta.
Ca sa fie un ajutor in sanatatea ta trebuie ca in fiecare dimineata sa iei cate 2 lingurite cu otet, diluat in putina apa la temperatura camerei. Il bei cu inghitituri mici la intervale scurte de timp.
Otetul de mere poate fi folosit de aproape orcine, fiind chiar o alternativa pentru pierderea kilogramelor in plus. Folosit intern sau extern otetul de mere este bun pentru:
1. Raceala si gripa- prin frectia cu otet de mere, este unh foarte bun tratament al febrei.
2. Pietre la rinichi si anemie- se face o cura de cateva zile de otet indulcit cu miere de albine. Cate 2 linguri in fiecare dimineata.
3. Dureri de gat- diluezi putin otet in apa si faci gargara cu el de 2 ori pe zi.
4. Migrenele- cu 2 lingurite de otet se maseaza tamplele, sau comprese cu otet diluat in apa rece. Acestea te vor ajuta sa iti taie greata si sa calmeze durerile.