studentie.ro  »  Stiri  »  Gastronomie  »  CAT MAI MULTE CRUDITATI PENTRU O SANATATE BRICI

CAT MAI MULTE CRUDITATI PENTRU O SANATATE BRICI

3/37700
calendar_month 20 Mar 2008, 00:00
Pentru ca tot a venit primavara si in piete au inceput sa apara fel de fel de verdeturi, va recomand, sa mancati, cat mai multe cruditati pentru ca organismul nostru trece de la perioada de iarna la cea de vara si este destul de vulnerabil si are nevoie de cat mai multe vitamine si verdeturi pentru asi recapata forta de dupa anotimpul rece. Cel mai bine ar fi sa consumati legumele si fructele in starea lor cat mai naturala...cat se poate de crude.

Pentru ca alimentele crude hranesc si vindeca totodata deoarece contin enzime, izvoare de viata ce nu pot fi "fabricate". Ele sunt necesare atit pentru cei bolnavi, cit si pentru cei sanatosi. Incapacitatea noastra de a simti cu adevarat savoarea fructelor si legumelor crude este generata de pervertirea "papilelor noastre gustative" de catre alimentele prelucrate chimic care au invadat marile orase. Este nevoie de timp si de vointa, pentru a recapata placerea de a ne bucura de cruditati si de a le aprecia la adevarata lor valoare. Aceasta hrana este un medicament zilnic, care ne intareste sistemul imunitar, aparindu-ne de viroze si de alte boli. Pe linga consumarea produselor in stare naturala, alimentatia naturista exclude aportul produselor sintetice din farfuria noastra.
Totodata cu cat consumam mai multe fructe si legume cu atat ne vom simti mai bine, dupa doua, trei saptamani vom constata ca vom scapa de oboseala si, spre surpriza noastra, dispar si depozitele de grasimi in exces. Rezistenta organismului va creste considerabil, chiar daca la scoala sau la serviciu depunem eforturi mari.

Organismul isi preia din hrana doar acele principii nutritive necesare pentru a-si indeplini functiile. Restul de substante sunt eliminate sau stocate. De cate ori suntem bolnavi, se spune ca datoram boala unui virus. Da, este adevarat, acestia sunt cei care genereaza boala. Deosebirea este ca unii se imbolnavesc, iar altii nu, si consta in capacitatea organismului de a se apara si de a anihila acesti agenti patogeni. Imunitatea este implacabil legata de alimentatia gresita si de reziduurile nocive din organism. Sunt aceste depozite nocive o fatalitate? Desigur ca nu.

Sa retinem: un organism purificat de reziduuri prin intermediul alimentelor crude nu se imbolnaveste. Oare nu merita sa ne schimbam regimul de viata? Oare nu merita sa incercam sa ne hranim cu mai multe cruditati? Va asigur ca da pentru ca in primul rand este primavara si in al doilea rand legumele si fructele ne vor face bine mereu.