CIRESELE UN DAR DE LA NATURA
calendar_month 11 Mar 2008, 00:00
Cand ma gandesc la luna MAI ma gandesc automat la cirese. Mici, rotunde, carnoase si zemoase, ele sunt prevestitorii lunii MAI si binenteles ai PRIMAVERII.
Ciresele au in compozitia lor peste 70% apa exact ca si oamenii, iar in restul de 30% este cuprins tot complexul de vitamina B (B1, B2, B6) care este foarte important pentru furnizarea energiei, dar si magneziul a carui lipsa ne face sa ne simtim obositi, deprimat si stresati.
Deoarece contin atat de multa apa, ciresele pot fi mancate in cantitati nelimitate pentru ca nu ingrasa, si daca vrem sa tinem o cura de slabire cu aceste minunate fructe e necesar sa mancam o cantitate mare pentru a obtine rezultate.
De exemplu daca consumam o jumatate sau chiar un kilogram de cirese timp de o zi sau doua pe saptamana, fortam eliminarea toxinelor din organism si ne vom simti mai odihniti pe parcursul zilei, iar pielea noastra va deveni mai neteda si mai catifelata.
Ca tot am adus vorba de piele...stiati ca ciresele sunt benefice si pentru ten? Luati cateva cirese si pasati-le si amestecati-le pana ce devin pasta, apoi cu pasta obtinuta masati tenul si lasati sa actioneze cateva minute.Aceasta este o reteta la indemana oricui, mai ales primavara si este foarte eficienta pentru elasticitatea pielii.
Un alt rol important al cireselor in alimentatie este acela ca ne scapa de celulita...Cum??? Pai foarte simplu, adunati cozile de la cirese, lasati-le la uscat cam trei zile si apoi faceti un ceai din cozi de cirese. Acesta este un puternic diuretic, fiind foarte folosit si recomandat si in cazurile de infectii urinare.
In concluzie ia uitati cate beneficii are acest fruct. Pe cat e de mic pe atat de multe puteri are.
Noutati