CIUPERCI CU SPAGHETE SI SOS
5/522
calendar_month 06 Sep 2006, 00:00
Ingrediente:1 cutie ciuperci(circa 400g), 500g spaghete(sau alte paste fainoase), 100g faina, 1 lingura faina, 100ml lapte, 1 lingura vegeta, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1 legatura patrunjel, 7capatani de usturoiPreparare:Spaghetele se pun la fiert in apa clocotita, in care se pune o picatura de ulei pentru a nu se lipi intre ele. Se strecoara si se rastoarna pe un platou. Ciupercile se scot din cutie si se pun la fiert 5 minute. Se strecoara de asemenea de zeama si se aseaza uniform peste spaghete. Laptele, din care se opresc 2-3 linguri, se pune la fiert pe ochiul mic. Intre timp se amesteca faina cu boiaua dulce, catei de usturoi pisati fin si smantana si in clipa cand laptele da primul clocot, se toarna deasupra, amestecandu-se bine.(In loc de lapte se poate folosi apa, deoarece avem deja smantanain reteta.) Lasam sa fiarba 3-4 minute si apoi luam sosul de pe foc si il turnam uniform peste spaghete si ciuperci. Deasupra se presara patrunjel tocat fin. Persoanelecare trebuie sa se retina la grasimi vor folosi numai lapte, fara smantana.