COACAZE ROSII
9/990
calendar_month 06 Nov 2006, 00:00
Proprietati:- stimulent digestiv- drenor extrem de activ- diuretic - depurativIndicatii - uz intern:- obezitate- digestie lenta- tranzit intestinal incetinit- convalescenta- gastrita- hepatita cronica- congestie hepatica- ciroza hepatica initiala- dischinezie biliara- inflamatiile tubului digestiv si ale cailor urinare- reumatism-guta- stari febrileIndicatii - uz extern:- boli de pieleMod de folosire - uz intern:- cura cu coacaze rosii - vor fi consumate 50-100 g inainte de masa si aceeasi cantitate la sfarsitul mesei- sucul de coacaze rosii se zdrobesc fructele proaspete, apoi se storc prin tifon. Se bea cate un pahar, cu un sfert de ora inainte de masa.- dulceata de coacaze rosii - la 1 kg zahar se pune 1 kg de coacaze. Samburii se scot cu o scobitoare sau cu o sarma subtire inoxidabila, indoita ca un ac de par. - vin. Ne trebuie: 1 l suc de coacaze, 2 l apa, 1 kg zahar, o lamaie mare. Zaharul se dizolva in apa, apoi se pune zeama de lamaie; siropul se fierbe 10 minute. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu sucul de coacaze, apoi se toarna in damigene care se vor astupa cu dop de fermentatie.Mod de folosire - uz extern:- fructele propru-ziseArticol de Alina Ghica - redactia studentie.roArticolul poate fi preluat doar cu acordul studentie.ro