studentie.ro  » diverse » retete culinare » Marinata de peste cu suc de rosii

Marinata de peste cu suc de rosii

Publicat: 05 Sep 2006 | Vizualizari: 4474

Ingrediente: 1 kg peste (crap, stiuca, somn, etc.), o ceapa mare (100 g ), 1/2 l suc de rosii, 100 ml vin, o lamaie, 2 foi de dafin, 10 boabe de piper sau un varf de lingurita piper macinat, sare

Mod de preparare: Pestele se prajeste pe jumatate ca plachia de peste. In untdelemnul ramas, se caleste 2-3 minute, la foc mic, ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici sau taiata foarte marunt. Se stinge cu sucul de rosii si vinul, se adauga 5-6 felii de lamaie, curatata de coaja alba care este amara, bucatile de peste, foile de dafin, piperul si circa 1/4 l apa simpla sau apa in care a fiert capul pestelui; se pot pune si 20-30 masline.

Se da la cuptor 20-30 minute, ca sa se formeze sosul. Acesta se va ingrosa suficient cand se va raci, de la faina prin care a fost trecut pestele, inainte de prajire. Cand se scoate din cuptor, marinata se sareaza dupa gust. Se serveste rece ca fel intai. Astfel pregatit, se poate conserva in punga de naylon, la congelator, pana la 6 luni.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-07-06 00:00:00 - 2022-07-16 00:00:00