retete-culinare

Ingrediente:300 g creier de vitel sau de porc, 150 g ceapa, 50 ml untdelemn, 20 ml rom, 150-200 g unt, 5 masline, un gogosar, 5 sardele, cate un varf de lingurita condimente de pasteta, sare.Mod de preparare:Ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici sau taiata marunt, se caleste

 

Ingrediente:300 g ficat de vitel sau pasare, 1/4 kg ciuperci albe, 1/4 kg carne de vitel si 1/4 carne de porc mai slaba, 50 g slanina afumata, o ceapa mare, 100 ml smantana dulce, 4 oua, 2 linguri rom sau coniac, condimente de pasteta, sare.Mod de preparare:Carnea impreuna cu

 

Ingrediente:1 kg ficat de vitel sau de porc, 300 g ceapa, 100 ml untdelemn, 200 g unt, 30 ml rom sau coniac, 150 ml smantana groasa, cate 1/2 lingurita condimente de pasteta (piper, ienibahar, coriandru, nucsoara), 250 g ciuperci, sareMod de preparare:Ceapa taiata marunt se

 
CALTABOS

Ingrediente:1/2 din ficat; un rinichi; 1/2 din plamani; 1/4 din carnea si grasimea de la capul de porc; 1/4 din slanina de la gat (gusa); 1/4 din sorici; 1/4 din carnea fiarta; 1/2 din splina; condimente: piper, ienibahar, coriandru, nucsoara rasa sau cuisoareMod de

 

Ingrediente:150 g ficat de vitel, porc sau pasare, 50 g franzela, un ou, 80 g ceapa, 2 linguri untdelemn, un varf de cutit sau de lingurita piper si ienibahar, nucsoara, o lingurita patrunjel taiat marunt, 1/2 lingurita sare, pesmet, faina.Mod de preparare:Ceapa taiata marunt se

 
CHIFTELE DIN CREIER

Ingrediente:150 g creier de porc sau vitel, 50 g parmezan sau branza telemea, 50 g ceapa, un ou, 25 g faina, 50 g franzela, o lingurita rasa de sare, un varf de cutit sau de lingurita de piper si ienibahar sau nucsoara, marar sau patrunjel, pesmet.Mod de preparare:Ceapa, rasa

 

Ingrediente:300 g creier, 250 g maioneza, 100 ml smantana (facultativ), patrunjel, mararMod de preparare:Creierul de vitel sau de porc se fierbe, se strecoara si, dupa ce s-a racit, se taie in felii care se vor aseza pe platoul de servit. Peste ele se desarta maioneza, dupa ce i

 

Ingrediente:200-250 g creier de porc sau vitel, 50 g ceapa, 100-150 g sunca, 3 oua, 60 g unt sau untdelemn, sare, piper, patrunjel, taiat marunt.Mod de preparare:Ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici se pune in tigaia calda, odata cu untul sau untdelemnul si se infierbanta

 

Ingrediente:Creier de vitel sau porc, zeama de lamaie sau otet, aspic.Mod de preparare:Creierul de vitel sau porc, curatat de cheaguri de sange, se fierbe (10 minute creierul de porc si 15 minute creierul de vitel) in apa clocotita cu putina sare si zeama de lamaie sau otet.

 

Ingrediente:250 g creier, 1/2 kg ciuperci (orice variante), 50 g branza telemea sau cascaval, 1/2 kg rosii sau 1/4 l suc de rosii, 50-80 g unt sau untdelemn, piper, sare, patrunjel sau marar , 80 g ceapa.Mod de preparare:Dupa ce a fiert, creierul se strecoara, se lasa sa se

 

Ingrediente:Ficat, maduvioara, fudulii, momite, untdelemn, unt, patrunjel, lamaiMod de preparare:Ficatul de vitel se taie in felii de 2-3 cm grosime, iar cel de pasare se lasa intreg, daca nu este prea gros. Fuduliile se curata de membranele groase care le inconjoara si fiecare

 
LEBERWURST

Ingrediente:1/2 din ficat; 1/2 din splina; o inima de porc, un rinichi de porc; 1/4 din grasimea de la gusa; 1/2 din carnea singeranda; condimente: piper, nucsoara; ienibahar; cuisoare; maghiran.Mod de preparare:Toate componentele se trec prin masina de tocat cu sita cu gauri

 

Ingrediente:6-8 felii limba, o ceapa de marime mijlocie, 50-100 ml untdelemn, o foaie de dafin, 25 g faina, 100 ml vin, 150 ml suc de rosii, 30 masline, 3-4 felii de lamaie fara coaja alba,10 boabe de piper, o lingurita rasa de mustar, 1/4 l supa in care a fiert limba.Mod de

 

Ingrediente:300-400 g carne, ceapa (50 g), 5 catei de usturoi, 1/4 l suc de rosii, 25 g faina, 10 fire ceapa verde sau usturoi verde, untdelemn, sare.Mod de preparare:Carnea se inabusa impreuna cu ceapa taiata marunt in 4-5 linguri de untdelemn. Dupa ce s-a fragezit bine carnea,

 

Ingrediente:1/2 carne de oaie nu prea grasa, 200 g ceapa, 3 ardei grasi (300 g ), 1/2 kg cartofi, 1/2 kg rosii, piper, boia, untdelemn, patrunjel, o foaie de dafin, sare.Mod de preparare:Ceapa taiata in felii subtiri, se caleste la foc mic, in 50 ml untdelemn, impreuna cu o

 
 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2021-10-21 00:00:00 - 2021-11-12 00:00:00