retete-culinare

MAZARE SOTE

Ingrediente: Pentru 10 portii: 1 kg mazare fiarta sau conserva, 100 g unt, 25 g zahar, 1 legatura verdeata (marar), sare. Preparare: Mazarea se scurge din conserva, se trece printr-un jet de apa rece prin strecuratoare. Se soteaza intr-un vas cu unt impreuna cu zaharul, sarea si

 
MAMALIGA DELICIOASA CU CASCAVAL

Ingrediente: 1 l apa fiarta, circa 300 g malai, 350-400 g cascaval, un praf de sare fina, 2-3 linguri de zahar. Preparare: Se face o mamaliga ca la carte, din apa, malai, sare. Spre sfarsitul fiertului adaugati si 2-3 linguri de zahar, si cascavalul taiat cubulete mai mari.

 
GARNITURA DE OREZ

Ingrediente: 75 gr. orez, 5 grame unt, sare Preparare: Se curata orezul, se spala intr-un vas si se fierbe acoperit in de 3 ori mai multa apa calda sarata, la un foc incet sau la cuptor, fara sa se amestece in timpul fierberii, ca sa nu se sfarame. Se adauga apoi untul si, cand

 
GARNITURA DE DOVLECEI

Ingrediente: 4 buc. dovlecei, sare, usturoi, ulei Preparare: Se curata patru dovlecei de coaja, se taie in rondele de un 1 cm, se sareaza si se lasa 10 minute sa intre sarea in ei. Se storc de zeama. Se face un mujdei de usturoi. Se incinge uleiul si se prajesc rondelele de

 
GARNITURA DE CIUPERCI

Ingrediente: Ciuperci (proaspete sau conservate) 400-500g, bulion sau rosii in bulion 100g, ceapa 2-3 bucati, condimente (piper, boia dulce si pentru cei care prefera mancarea condimentata boia iute dupa dorinta) Preparare: Se caleste ceapa in ulei cu putina apa, e adauga

 
FASOLE VERDE SOTE

Ingrediente: Pentru 10 portii: 1 kg fasole verde conservata sau proaspata, fiarta, 100 g unt, sare. Preparare: Fasolea verde (conserva) se trece printr-un jet de apa rece si se scurge apoi se soteaza intr-un vas cu unt cca 10 minute. Cand este gata sotata, se portioneaza si se

 
DOVLECEI SOTE

Ingrediente: Dovlecei 1.5 kg, unt 75 g, verdeata 1 legatura, sare Preparare: Se curata dovleceii de coaja, se lasa o ora sa se scurga, se taie felii si se fierb in putina apa cu sare si unt. Se pune apa numai atat cat sa acopere dovleceii, iar vasul se acopera cu un capac. Cand

 
CONOPIDA SOTE

Ingrediente: Conopida 1 kg, unt 100 g, lapte 100 ml, verdeata 1 legatura, sare Preparare: Se desface conopida in buchetele mici, se indeparteaza frunzele si se pune la fiert in apa amestecata cu lapte si sare. Dupa ce a fiert, se pune intr-o strecuratoare. Se incalzeste untul,

 
CIUPERCI SOTE

Ingrediente: Ciuperci 1 kg, ceapa 200 g, unt 100 g, verdeata 1 legatura, piper, sare  Preparare: Ciupercile alese cu grija se curata, se taie felii atat palariile cat si cozile, se oparesc 10 min. si se scurg. Ceapa se toaca marunt si se caleste in unt fierbinte. Se adauga

 
CIUPERCI CU ROSII

Ingrediente: Ciuperci de padure 1 kg, ulei 100 g, faina 50 g, rosii 500 g, usturoi 20 g, verdeata 2 legaturi, piper, sare. Preparare: Ciupercile se taie felii, se fierb circa 15 min., se scurg bine. Se caleste faina in ulei, se adauga ciupercile si se calesc impreuna cateva

 
CARTOFI TARANESTI

Ingrediente: Cartofi 1,5 kg, ceapa 4 bucati, boia dulce 1 lingura, usturoi 4-5 catei, piper, ulei sau margarina sau chiar unt. Preparare: Se curata cartofii si se fierb. In alt vas se caleste ceapa (in ulei sau unt) cu sare si condimente. Dupa ce au fiert, cartofii se rastoarna

 
CARTOFI SOTE

Ingrediente: Pentru 10 portii: 2 kg cartofi, 150 ml ulei, 1 legaturi de verdeata, sare. Preparare: Cartofii se spala si se fierb in coaja, intr-un vas cu apa si sare. Dupa fierbere se racesc, se curata de coaja si se taie felii mici, care apoi se soteaza in ulei. Spre sfarsitul

 
CARTOFI NOI CU UNT SI SMANTANA

Ingrediente: Cartofi 1 kg, unt 75 g, smantana 100 g, marar 1/2 leg, sare. Preparare: Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare si unt. Se pune apa numai atata cat sa acopere cartofii pentru a scurta timpul de preparare. Se fierbe sub capac si cand apa a scazut,

 
CARTOFI NATUR

Ingrediente: Cartofi 1 kg, verdeata 1/2 leg, sare Preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cuburi mari si se fierb in apa cu sare, punandu-se apa numai atat cat sa acopere cartofii. Cand sunt fierti, se scurge apa si se folosesc ca garnitura la diferite

 
CARTOFI GRATINATI CU SMANTANA

Ingrediente: Pentru 10 portii: 3 kg cartofi, 7 oua fierte, 200 g faina, 200 g unt, 200 g smantana, 500 ml lapte, 1 ou pentru gratinare, sare. Preparare: Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare. Dupa fierbere, se racesc, se curata de coaja, se taie rondele si se

 
 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2021-10-21 00:00:00 - 2021-11-09 00:00:00