retete-culinare

Ingrediente:3 albusuri, 450 g zahar tos, 450 g ananas sau banane, o lingura zeama de lamaie sau rom, 2-3 picaturi culoare vegetala oranj (facultativ)Mod de preparare:Bananele sau ananasul se curata de coaja si se cantaresc (150 g banane sau ananas si 150 g zahar tos pentru un

 

Ingrediente:3 albusuri, 150 g marmelada de caise, 150 g zahar tos, 20 ml zeama de lamaie sau romMod de preparare:Intr-un lighenas, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos, zeama de lamaie sau romul si marmelada de caise, batandu-le in continuare pe un vas cu apa

 

Ingrediente:Crema: 4 albusuri, 200 g zahar tos, o lingura cu varf marmelada de caise (150 g), 250 g frisca pentru ornat cu sau fara gelatina.Sodoul: 4 galbenusuri, 500 ml lapte, 30 g zahar, zahar vanilat.Mod de preparare:Intr-un cazanel, albusurile se bat spuma, se adauga

 

Ingrediente:1/2 din carnea si grasimea de la capul de porc; 1/2 din carnea fiarta; 1/4 din sorici; limba (limbile) curatata de pielita; condimente: piper, ienibahar, usturoiMod de preparare:1. Toata carnea fiarta se taie in cuburi cu latura de 4-5 cm. Limba se taie in fasii cu

 

Ingrediente:300-400 g ficat, 100 g unt, 100 g franzela, 200 ml smantana groasa dulce, 4 oua, o ceapa mare (150 g), 30 ml rom sau coniac, condimente de pasteta, o lingurita cu varf sare finaMod de preparare:Ficatul crud se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela inmuiata

 

Ingrediente:300 g ficat, 200-300 g ceapa, 3 linguri (60 ml) untdelemn, 200 g unt, 100 ml smantana groasa dulce, cate o jumatate de lingurita cu condimente de pasteta: piper, ienibahar, coriandru, nucsoara (sau dupa preferinta), sare fina.Mod de preparare:Ceapa taiata marunt, se

 

Ingrediente:300 g ficat, 100 g franzela, 150 ml lapte, 150 g slanina afumata, 150 g ceapa, 100 ml smintina, 4 oua, 30 ml rom sau coniac, 50 ml untdelemn, 1/2 lingurita sare, cate o jumatate lingurita condimente de pasteta: piper, ienibahar, coriandru, nucsoara.Mod de

 

Ingrediente:500 g creier de porc sau de vitel, 100 g unt, 150 g ceapa, 200 ml frisca sau smantana dulce, 4 oua, 30 ml rom sau coniac, cate un varf de cutit sau de lingurita condimente de pasteta, o lingurita cu varf sareMod de preparare:Ceapa, rasa fin sau taiata marunt, se

 

Ingrediente:6-8 felii de limba, 100 g ceapa, 3-4 ardei grasi, 1/2 kg rosii, o foaie de dafin, 100 ml untdelemn, 100 ml vin, sare, piper, patrunjel.Mod de preparare:Ceapa taiata in felii subtiri se caleste in tot untdelemnul, impreuna cu 1/2 lingurita de sare, pana cand devine

 
LIMBA CU SOS RAGU

Ingrediente:6-8 felii de limba, un morcov, un patrunjel, 1/2 telina, o ceapa (toate circa 300 g ), 50-100 ml suc de rosii, 3-4 felii de lamaie, 30 masline, o foaie de dafin, 25 g faina, 50-80 ml untdelemn, piper, cimbru, 20 g zahar pentru caramelMod de preparare:Zarzavatul, ras

 

Ingrediente:1/4 kg de creier de porc sau de vitel, 1/2 kg ciuperci, o ceapa mare (100 g), 50 g unt sau untdelemn, o foaie de dafin, 150 ml suc de rosii, zeama de lamaie, marar, sare, piper, ienibaharMod de preparare:Creierul se fierbe in apa cu sare si otet, la care se adauga

 

Ingrediente:200 g ficat de vitel, porc sau pasare, 1/2 kg ciuperci, 100 ml vin, 200 ml suc de rosii, 80 g ceapa, 100 ml untdelemn, marar, patrunjel, 20 ml zeama de lamaie, o lingurita rasa sare, piperMod de preparare:Ceapa taiata marunt se caleste in untdelemn, 2 minute, apoi se

 

Ingrediente:1/2 kg ficat de vitel, porc sau pasare, 200 g ceapa, 100 g unt sau untdelemn, un varf de cutit sau de lingurita, piper, ienibahar, nucsoara, sare.Mod de preparare:Ceapa taiata in felii subtiri se caleste in tot untul sau untdelemnul, circa 10 minute, la foc mic, pana

 

Ingrediente:250 g ficat de pasare, vitel sau porc, 200 g ceapa, 80 g unt sau untdelemn, 2 cuisoare intregi, cate un varf de cutit de condimente (piper, ienibahar, coriandru, scortisoara), 150 ml vin, 200 ml suc de rosii, sare.Mod de preparare:Ceapa taiata in felii subtiri se

 

Ingrediente:1/4 kg momite, creier, maduvioara de porc, vitel sau vita, 200 g ceapa, 80 g unt sau untdelemn, 100 ml vin alb sec, 100 ml suc de rosii, piper, o foaie de dafin, ienibahar sau nucsoara, coriandru, sare. Mod de preparare:Ceapa, taiata felii subtiri, se caleste in tot

 
 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Cluj Napoca, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2021-10-21 00:00:00 - 2021-11-10 00:00:00