studentie.ro  » diverse » retete culinare » Peste cu ciuperci

Peste cu ciuperci

Publicat: 05 Sep 2006 | Vizualizari: 3839

Ingrediente: 1 kg peste, 1/2 kg ciuperci, 100 ml untdelemn, 300 g rosii sau 200 ml suc de rosii, un varf de lingurita piper, o foaie de dafin, o ramura de cimbru, 100 ml vin, lamaie, marar sau patrunjel, sare

Mod de preparare: Pestele curatat se asaza intreg intr-o tava smaltuita sau cratita, impreuna cu ciupercile bine spalate si taiate in felii mari in jurul lui, cu rosiile taiate in felii mai groase sau cu sucul de rosii, piperul, foaia de dafin, cimbrul, vinul si 3-4 felii de lamaie fara coaja alba (care amareste). Toate se presara cu o lingurita de sare si se pune untdelemnul.

Tava se introduce in cuptor la foc submijlociu, unde se lasa circa o ora, ca pestele sa se friga incet; se stropesc cu sosul din cand in cand, atat pestele cat si ciupercile. Dupa ce s-a rumenit pe o parte, pestele se intoarce pe partea cealalta. Cand este gata, se serveste cald, cu ciupercile alaturi, ca garnitura, presarate cu marar sau patrunjel.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-06-26 00:00:00 - 2022-07-08 00:00:00