Ingrediente:2 teline, o ceapa, 30 masline, 100 ml untdelemn, 25 g faina, 50 ml vin, 150 ml suc de rosii, 1/2 lamaie, 20 g zahar, o foaie de dafin, un varf de cutit piperMod de preparare:Ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici, se caleste un minut in tot untdelemnul, se adauga
Ingrediente:O telina, 2 mere, 200 ml smantana, lamaie, sareMod de preparare:Telina se taie in felii foarte subtiri si feliile suprapuse, in betisoare de forma chibriturilor, sau se rade prin razatoarea cu gauri mari, numai inainte, ca sa iasa ca niste taitei, cat mai lungi.
Ingrediente:O varza de marime mijlocie (800-900 g), 50 ml untdelemn, 1/2 lamaie sau otet, marar, piper, o ceapa (50 g), sareMod de preparare:Varza curatata se taie in jumatati si apoi subtire ca fideaua. Se presara cu o lingurita de sare, se amesteca bine si se lasa 30 minute.
Ingrediente:750-1 kg carne, 300-400 g ceapa, 100 ml untdelemn, 200 ml suc de rosii, 100 ml vin, 4-5 felii de lamaie, oramura de cimbru, o foaie de dafin, cate un varf de cutit de piper si ienibahar, usturoi (3-4 catei), sareMod de preparare:Carnea, taiata in bucati de marime
Ingrediente:1 Kg de carne, 100 g ceapa, 100 ml de untdelemn, o foaie de dafin, 10 boabe de piper, 1/4 l suc de rosii, 25 g de faina, 100 ml vin, 3-4 felii de lamaie, o lingurita mustar, o ramura de cimbru, 1/4 l zeama in care a fost marinata carnea sau apa, sareMod de
Ingrediente:Circa 1 kg carne, 100 mg untdelemn, morcov, patrunjel, telina si ceapa, o foaie de dafin, cate un varf de cutit piper si ienibahar, 100 ml suc de rosii, 100 ml vin alb sec, 3-4 felii de lamaie, 30 g faina, 20 g zahar, o ramura de cimbru, sareMod de
Ingrediente:600-700 g de carne, 100 g ceapa, 100 ml smantana, 25 g faina, 50-80 ml untdelemn, o lingurita piper, 1/2 de lingurita boia dulce de ardei, o lingurita de patrunjel taiat maruntMod de preparare:Ceapa taiata marunt se caleste, un minut, in untdelemn; se adauga carnea
Ingrediente: 1 kg peste (crap, palamida, somn etc.), 100 ml untdelemn, 200 g zarzavat (morcov, patrunjel, telina, ceapa), sare, piper. Mod de preparare: Pestele curatat de solzi, intestine, brahii, se asaza intr-o cratita sau tava, intreg sau taiat in bucati (pe grosime), pe un
Ingrediente: 50 g icre, 1/4 kg untdelemn, 1-2 linguri de lamaie, 4-5 linguri apa, o lingurita rasa mustar Mod de preparare : Icrele proaspete, fara sa se spele, se sareaza putin, se lasa 2-3 zile la frigider si apoi se pregatesc. La congelator, se pot pastra in acest fel
Ingrediente: 1 kg peste (scrumbii, heringi), 250 ml apa, 100 ml otet, 50 ml untdelemn, sare, o foaie de dafin, 10 boabe piper, o ceapa (80 g), o lingurita cu varf sare Mod de preparare: Pestele se curata de intestine, apoi se indeparteaza capul si pielea. Se scot, apoi, 2
Test pentru verificarea cunostiintelor despre atmosfera. Cls a 9a
mai multe »Valentine's Day este un prilej foarte bun sa-i spui prietenei tale cat de mult o iubesti. Asigura-te ca mesajul tau de d...
Inimioare, mesaje de dragoste si cadouri dragalase... toate vestesc sosirea Valentine's Day. Stim ca ai asteptat cu nera...