Retete culinare

FASOLE VERDE SOTE

FASOLE VERDE SOTE

Ingrediente: Pentru 10 portii: 1 kg fasole verde conservata sau proaspata, fiarta, 100 g unt, sare. Preparare: Fasolea verde (conserva) se trece printr-un jet de apa rece si se scurge apoi se soteaza intr-un vas cu unt cca 10 minute. Cand este gata sotata, se portioneaza si se

DOVLECEI SOTE

DOVLECEI SOTE

Ingrediente: Dovlecei 1.5 kg, unt 75 g, verdeata 1 legatura, sare Preparare: Se curata dovleceii de coaja, se lasa o ora sa se scurga, se taie felii si se fierb in putina apa cu sare si unt. Se pune apa numai atat cat sa acopere dovleceii, iar vasul se acopera cu un capac. Cand

CONOPIDA SOTE

CONOPIDA SOTE

Ingrediente: Conopida 1 kg, unt 100 g, lapte 100 ml, verdeata 1 legatura, sare Preparare: Se desface conopida in buchetele mici, se indeparteaza frunzele si se pune la fiert in apa amestecata cu lapte si sare. Dupa ce a fiert, se pune intr-o strecuratoare. Se incalzeste untul,

CIUPERCI SOTE

CIUPERCI SOTE

Ingrediente: Ciuperci 1 kg, ceapa 200 g, unt 100 g, verdeata 1 legatura, piper, sare  Preparare: Ciupercile alese cu grija se curata, se taie felii atat palariile cat si cozile, se oparesc 10 min. si se scurg. Ceapa se toaca marunt si se caleste in unt fierbinte. Se adauga

CIUPERCI CU ROSII

CIUPERCI CU ROSII

Ingrediente: Ciuperci de padure 1 kg, ulei 100 g, faina 50 g, rosii 500 g, usturoi 20 g, verdeata 2 legaturi, piper, sare. Preparare: Ciupercile se taie felii, se fierb circa 15 min., se scurg bine. Se caleste faina in ulei, se adauga ciupercile si se calesc impreuna cateva

CARTOFI TARANESTI

CARTOFI TARANESTI

Ingrediente: Cartofi 1,5 kg, ceapa 4 bucati, boia dulce 1 lingura, usturoi 4-5 catei, piper, ulei sau margarina sau chiar unt. Preparare: Se curata cartofii si se fierb. In alt vas se caleste ceapa (in ulei sau unt) cu sare si condimente. Dupa ce au fiert, cartofii se rastoarna

CARTOFI SOTE

CARTOFI SOTE

Ingrediente: Pentru 10 portii: 2 kg cartofi, 150 ml ulei, 1 legaturi de verdeata, sare. Preparare: Cartofii se spala si se fierb in coaja, intr-un vas cu apa si sare. Dupa fierbere se racesc, se curata de coaja si se taie felii mici, care apoi se soteaza in ulei. Spre sfarsitul

CARTOFI NOI CU UNT SI SMANTANA

CARTOFI NOI CU UNT SI SMANTANA

Ingrediente: Cartofi 1 kg, unt 75 g, smantana 100 g, marar 1/2 leg, sare. Preparare: Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare si unt. Se pune apa numai atata cat sa acopere cartofii pentru a scurta timpul de preparare. Se fierbe sub capac si cand apa a scazut,

CARTOFI NATUR

CARTOFI NATUR

Ingrediente: Cartofi 1 kg, verdeata 1/2 leg, sare Preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cuburi mari si se fierb in apa cu sare, punandu-se apa numai atat cat sa acopere cartofii. Cand sunt fierti, se scurge apa si se folosesc ca garnitura la diferite

CARTOFI GRATINATI CU SMANTANA

CARTOFI GRATINATI CU SMANTANA

Ingrediente: Pentru 10 portii: 3 kg cartofi, 7 oua fierte, 200 g faina, 200 g unt, 200 g smantana, 500 ml lapte, 1 ou pentru gratinare, sare. Preparare: Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare. Dupa fierbere, se racesc, se curata de coaja, se taie rondele si se

Teste Online

Test biologie

Un test la biologie

mai multe »

Cele mai citite

Mesaje pentru Ea

Valentine's Day este un prilej foarte bun sa-i spui prietenei tale cat de mult o iubesti. Asigura-te ca mesajul tau de d...

Mesaje pentru El

Inimioare, mesaje de dragoste si cadouri dragalase... toate vestesc sosirea Valentine's Day. Stim ca ai asteptat cu nera...

Sms-uri de Anul Nou

1. Spune anului ce vine, sa-ti aduca numai bine… si mai spune-i sa iti dea, tot ce vrea inima ta… fericire...