Retete culinare

ZMEURA

ZMEURA

Proprietati:- tonic- stomahic- aperitiv- depurativ- diuretic- laxativ- sudorific- antioxidant- antiinflamator- opreste din evolutie celulele canceroase- sursa naturala de vitamine din grupa B, vitamina C, provitamina A, zahar, acizi organici- prevenirea aterosclerozei si

VARZA

VARZA

Proprietati:- aliment alcalinizant nutritiv, energetic, remineralizant si tonifiant - dezinfectant si cicatrizant la nivelul tesuturilor- actiune antiseptica pulmonara - favorizeaza metabolismul glucidelor si absorbtia oxigenului in celule- actiune anticancerigena- aperitiva si

BROCCOLI

BROCCOLI

Proprietati:-antioxidante care previn aparitia unor forme de cancer, leucemii, prin inhibarea inmultirii celulelor tumorale si in inducerea apoptozei acestora-antivirale si antibiotice-cardioprotector, mentine controlul tensiunii arteriale-previne formarea cataractei-fortifica

CARTOFI

CARTOFI

Proprietati:- hranitor- energetic- aliment de balast- antiulceros- cicatrizant- diuretic, emolient, cicatrizant al mucoasei digestive (suc crud)Indicatii - uz intern:- intretinator general al sanatatii- obezitate (prin potasiul lui)- diabet (inlocuieste painea: copt in cuptor

MAIONEZA

MAIONEZA

Ingrediente: 200 g untdelemn, galbenusuri de ou, 1-2 lingurite zeama de lamaie sau o lingurita de mustar. Mod de preparare: Se obtine prin emulsionarea untdelemnului cu galbenusul de ou in particule foarte mici, prin batere rapida, formand o masa cremoasa. Se poate prepara numai

SOS ALB (BECHAMEL)

SOS ALB (BECHAMEL)

Ingrediente: 20-30 g faina, 30-40 g unt, 1/2 l lapte, sare Mod de preparare: Faina si untul se infierbanta intr-o cratita de 1 l la foc mic, numai un minut, amestecand mereu si avand grija ca faina sa nu se coloreze de loc, apoi se stinge cu laptele fierbinte, adaugat in 2-3

SOS DE HREAN

SOS DE HREAN

Ingrediente: 30 g faina, 30 g unt, sau untdelemn, 1/2 l lapte, 100 ml smantana, zeama de lamaie sau otet, 1-2 linguri cu varf hrean ras, sare Mod de preparare: Se prepara un sos alb, care se stinge cu lapte sau cu lapte combinat in parti egale cu supa de carne sau de zarzavat.

SOS DE MERE

SOS DE MERE

Ingrediente: 1/4 Kg de mere, 50 ml smantana, 20 g faina, 25 g unt, o lingurita zahar, zeama de lamaie, patrunjel, telina. Mod de preparare: Merele, curatate de coaja, rase prin razatoarea cu gauri mari sau taiate in felii de 1 cm grosime se fierb 10 minute intr-o cratita cu 1/4

SOS DE MUSTAR

SOS DE MUSTAR

Ingrediente: 25 g faina, 2-3 linguri untdelemn sau 30 g unt sau alta grasime, 50-100 ml smantana, o lingurita cu varf ceapa rasa fin, 2-3 lingurite cu varf mustar,1/2 supa de zarzavat sau apa, sare Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste cu grasimea, un minut la foc mic

SOS DE VIN PENTRU PESTE RASOL

SOS DE VIN PENTRU PESTE RASOL

Ingrediente: 50 g unt sau untdelemn, 30 g faina, 2 galbenusuri, 100 ml smantana, 200 ml vin alb sec, 1/2 l supa in care a fiert pestele. Mod de preparare: Faina si untul sau untdelemnul se infierbanta intr-o cratita, un minut, la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in

Teste Online

Varianta 026 informatica

Varianta 026 informatica intensiv

mai multe »

Cele mai citite

Mesaje pentru Ea

Valentine's Day este un prilej foarte bun sa-i spui prietenei tale cat de mult o iubesti. Asigura-te ca mesajul tau de d...

Mesaje pentru El

Inimioare, mesaje de dragoste si cadouri dragalase... toate vestesc sosirea Valentine's Day. Stim ca ai asteptat cu nera...

Sms-uri de Anul Nou

1. Spune anului ce vine, sa-ti aduca numai bine… si mai spune-i sa iti dea, tot ce vrea inima ta… fericire...