Retete culinare

SOS PICANT

SOS PICANT

Ingrediente: 30-50 ml untdelemn, 50 g ceapa, 150-200 ml vin acrisor, 100 ml suc de rosii, o lingurita rasa mustar, 25 g faina, 300 ml apa, sare, piper, 2 boabe ienibahar, o foaie de dafin, o bucatica de scortisoara, o cuisoara intreaga, sare. Mod de preparare: Acest sos trebuie

CARTOFI CU GALUSTE

CARTOFI CU GALUSTE

Ingrediente:4-5 cartofi, o ceapa, 2 linguri de ulei, boia de ardei, ulei cilli, 1 ou, 5-6 linguri de faina, galuste mici, sareMod de preparare: Se caleste o ceapa mijlocie taiata marunt in doua linguri ulei doar pana devine transparent. Se adauga 4-5 cartofi taiati rondele,

SOS ROMANESC

SOS ROMANESC

Ingrediente: 20-25 g faina, o lingurita ceapa rasa fin, 2-3 linguri ulei, 1/4 l suc rosii, completata cu 1/4 l apa patrunjel, telina, marar, sare Mod de preparare: Faina se prajeste la foc mic nu direct pe flacara amestecand mereu pana cand se rumeneste si capata culoarea maro

CIUPERCI UMPLUTE

CIUPERCI UMPLUTE

Ingrediente:25 ciuperci champignon, 100 g piept de pui, 100 g cascaval, 1/4 ardei gras, 2 rosii, 100 ml vin, 100 ml apa, 2 linguri ulei, 2 linguri patrunjel tocat, sare, piperMod de preparare: Se spala si se curata ciupercile. Se scot picioarele ciupercilor si se folosesc doar

CIUPERCI CU SPAGHETE SI SOS

CIUPERCI CU SPAGHETE SI SOS

Ingrediente:1 cutie ciuperci(circa 400g), 500g spaghete(sau alte paste fainoase), 100g faina, 1 lingura faina, 100ml lapte, 1 lingura vegeta, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1 legatura patrunjel, 7capatani de usturoiPreparare:Spaghetele se pun la fiert in apa clocotita, in care

ARDEI COPTI CU SOS ALB

ARDEI COPTI CU SOS ALB

Ingrediente: 1 kg ardei grasi; sos alb: 75 g unt sau margarina, 60 g faina, 500 ml lapte, 100 g branza telemea, zeama sau sare de lamaie, marar sau patrunjel tocat; 50-100 g branza telemea sau cascaval ras Mod de preparare: Ardeii mai grasi si drepti se coc si apoi se curata.

BUDINCA CU CIUPERCI

BUDINCA CU CIUPERCI

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci, 100 g unt, margarina sau untdelemn, 50 g ceapa, marar, patrunjel, 1/2 lingurita de sare, un varf de cutit piper, 200 ml smantana, 150 g franzela, 300 ml lapte, 50 g faina, 4 oua mari sau 5 oua mijlocii, 100 g cascaval, branza telemea sau cascaval

BUDINCA DE CONOPIDA

BUDINCA DE CONOPIDA

Ingrediente: 1 Kg de conopida, 100 g franzela, 150 ml lapte, 100-150 g branza telemea, 100 g unt, 200 ml smantana, 50 g faina, 4 oua mari sau 5 oua mijlocii Mod de preparare: Conopida, taiata in buchetele si curatata de coaja, se fierbe 15 minute in apa clocotita cu putina sare,

CIULAMA DE CIUPERCI

CIULAMA DE CIUPERCI

Ingrediente:1/2 ciuperci albe de pasune sau de cultura, 50 g unt, 25 g faina, 100 ml smantana, o ceapa, marar, patrunjel, piper, sareMod de preparare:Ciupercile, curatate si bine spalate, se taie in felii mari si se fierb acoperite, 30 minute, intr-o cratita cu 1/4 l apa

CIUPERCI SCAZUTE

CIUPERCI SCAZUTE

Ingrediente:1/2 ciperci, 50 g unt, o lingurita cu varf cu marar sau patrunjel, zeama de lamaie, o lingurita vegeta cu sare, un varf de cutit de piperMod de preparare:Ciupercile bine spalate taiate in feli mai mari se inabusesc in unt, acoperite la foc mic pana se inmoaie si apa

Teste Online

Constitutiile din Romania IV

Constitutiile din Romanie. Academia de politie

mai multe »

Cele mai citite

Mesaje pentru Ea

Valentine's Day este un prilej foarte bun sa-i spui prietenei tale cat de mult o iubesti. Asigura-te ca mesajul tau de d...

Mesaje pentru El

Inimioare, mesaje de dragoste si cadouri dragalase... toate vestesc sosirea Valentine's Day. Stim ca ai asteptat cu nera...

Sms-uri de Anul Nou

1. Spune anului ce vine, sa-ti aduca numai bine… si mai spune-i sa iti dea, tot ce vrea inima ta… fericire...