Retete culinare

FASOLE VERDE CU USTUROI

Ingrediente:1/2 fasole verde, 1/2 kg rosii, o ceapa (50 g ), 5-6 catei de usturoi, 4-5 linguri de untdelemn (circa 60 ml ), 30 g pesmet, patrunjel sau marar, sare.Mod de preparare:Pastaile de fasole, curatate la capete, se rup in cate 2 - 3 bucati si se fierb in apa clocotita

ICRE DE FASOLE

ICRE DE FASOLE

Ingrediente:200 g fasole, 100 ml ulei, zeama de lamaie, ceapa, mustar sareMod de preparare:Fasolea se fierbe, dupa ce a fiert se scurge apasi cat este fierbinte se zdrobeste bine cu zdrobitorul de piure, apoi se trece prin sita ca sa se obtina un piure fin. Acestase freaca cu

LEGUME CU SMANTANA SI SUC DE ROSII

Ingrediente:500-800 g orice leguma fiarta, 50 g unt, 150 ml smantana, 150 ml suc de rosii, marar, patrunjel, piperMod de preparare:Legumele se fierb si se strecoara. Pesmetul se prajeste un minut cu untul ca sa se rumeneasca putin. Smantana se amesteca cu sucul de rosii 1/2

LEGUME CU SUNCA SAU PARIZER

Ingrediente:500-800g legume fierte, 150 g sunca sau parizer, 200 ml smantana, 50 g unt, 50 g cascavalMod de preparare:Intr-un vas la foc se pune jumatate din cantitatea de legume fierte si strecurate. Peste ele se prepare sunca sau parizerul taiat in patratele urmate de jumatata

MANCARE DE SPANAC CU ROSII

MANCARE DE SPANAC CU ROSII

Ingrediente:1/2 kg spanac, 1/4 l suc de rosii, o ceapa, 50 ml ulei 20 g faina, sareMod de preparare:Spanacul bine spalat se scurge de apa in strecuratoare. Intr-o cratita ceapa taiata marunt se caleste un minut in ulei fara sa se rumeneasca apoi se adauga spanacul nefiert cu

SALATA DE CARTOFI

Ingrediente:500-700 g cartofi, 3 linguri untdelemn, 2 linguri zeama de lamaie sau o lingura de otet, o lingura cu apa, o lingurita cu varf de sare, o ceapa de marime mijlocie, o salata verde mai mareMod de preparare:Ceapa taiata in felii subtiri se pune intr-un castron si se

SALATA DE ROSII

SALATA DE ROSII

Ingrediente:1/2 Kg de rosii, 1-2 linguri de untdelemn, sare, 3-4 catei de usturoi, marar sau patrunjel taiat maruntMod de preparare:Rosiile tari si proaspete se taie in felii de 1 1/2 cm grosime, ceapa se taie in felii subtiri, usturoiul se taie marunt si toate se amesteca in

SALATA DE VARZA ROSIE

Ingrediente:1/2 Kg varza rosie, lamaie sau otet, untdelemn, sareMod de preparare:Varza rosie, curatata de frunzele vestede si controlata sa nu aiba nisip pe frunze, se taie in jumatate si, apoi, in felii subtiri ca fideaua, se presara cu o lingurita rasa de sare, se amesteca

PLACHIE DE FASOLE BOABE

PLACHIE DE FASOLE BOABE

Ingrediente:250 g fasole boabe, 2 cepe, 100 ml ulei, 2 ardei grasi, 250 ml suc de rosii, 50 ml vin, 2-3 catei de usturoi, cimbru, frunze de marar si patrunjel, sareMod de preparare:Fasolea se fierbe. In acest timp se pregateste sosul. Ceapa taiata in felii subtiri se caleste in

SPANAC CU MAIONEZA

Ingrediente:1 kg spanac, 300 g maioneza, 100 ml smantana, 100 g branza telemeaMod de preparare:Spanacul curatat se fierbe 20 minute in 200 ml apa clocotita impreuna cu 1/2 lingurita de sare, apoi se pune in strecuratoare, unde se lasa pana cand se raceste. Se rastoarna pe

Teste Online

ddd

dddd

mai multe »

Cele mai citite

Mesaje pentru Ea

Valentine's Day este un prilej foarte bun sa-i spui prietenei tale cat de mult o iubesti. Asigura-te ca mesajul tau de d...

Mesaje pentru El

Inimioare, mesaje de dragoste si cadouri dragalase... toate vestesc sosirea Valentine's Day. Stim ca ai asteptat cu nera...

Sms-uri de Anul Nou

1. Spune anului ce vine, sa-ti aduca numai bine… si mai spune-i sa iti dea, tot ce vrea inima ta… fericire...