studentie.ro  » diverse » retete culinare » USTUROIUL

USTUROIUL

Publicat: 02 Mar 2007 | Vizualizari: 9528

Proprietati:

- antiseptic intestinal si pulmonar
- bacteriostatic si bactericid
- hipotensor
- antispasmodic
- antigutos
- antiaterosclerotic
- carminativ
- vermifug
- vebrifug
- anticancerigen
- tonic
- antimicrobian
- antihelmintic
- efecte pozitive asupra intregului sistem imunitar
- folosit in scop preventiv are efecte excelente
- antioxidant natural
- puternic antibiotic cu spectru larg
- ajuta la scaderea tensiunii arteriale
- regleaza nivelul de colesterol


Indicatii - uz intern:

- prevenirea si combaterea bolilor infectioase
- diaree, dizenterie
- afectiuni pulmonare bronsite cronice si acute, astm, gripa
- hipertensiune arteriala
- candidoza bucala si a cailor respiratorii
- tahicardii
- hipercolesterolemie
- arterioscleroza, ateroscleroza
- tulburari de circulatie periferica
- litiaza urinara
- inapetenta
- tulburari digestive
- paraziti intestinali (ascarizi, oxiuri, tenie)
- hemoroizi
- guta


Indicatii - uz extern:

- bataturi, negi
- plagi infectate, ulcere
- scabie
- nevralgii reumatismale
- afectiuni ORL
- intepaturi de insecte
- abcese
- cresterea parului
- reumatism
- raguseala, guturai, tuse
- afte
- infectii bucale cu candida
- candidoza vaginala


Mod de folosire - uz intern:

- in multe forme de cancer, uleiul de usturoi este administrat oral, impreuna cu uleiul de menta si drojdia de bere, in combinatie cu injectiile cu vitaminele F, K, E si clorofila
- usturoiul crud pisat ajuta organismul sa se curete singur, eliminand toxinele


Mod de folosire - uz extern:

- tratament extern in acnee. Un catel de usturoi taiat si frecat usor pe zona cu pustule ajuta la vindecarea lor.
- in cazul bolnavilor de leucemie, acestora li se cresteaza vena sublinguala si se freaca timp de cateva minute cu usturoi proaspat.


Usturoiul contine doua componente principale care au importanta terapeutica: allicin si compusi bio-activi care contin sulf. Allicinul se produce in momentul in care catelul de usturoi este taiat sau zdrobit. Cu cat este tocat mai marunt sau pisat mai bine, cu atat mai mult allicin se produce, deci si efectul terapeutic va fi mai puternic. Efectele pozitive ale usturoiului asupra hipertensiunii arteriale se datoreaza compusilor bio-activi care contin sulf. Spre deosebire de allicin, compusii cu sulf din usturoi nu se distrug prin fierbere.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2021-12-03 00:00:00 - 2021-12-09 00:00:00