studentie.ro  »  Stiri  »  Gastronomie  »  VARZA

VARZA

1/19106
calendar_month 13 Oct 2006, 00:00
Proprietati:- aliment alcalinizant nutritiv, energetic, remineralizant si tonifiant - dezinfectant si cicatrizant la nivelul tesuturilor- actiune antiseptica pulmonara - favorizeaza metabolismul glucidelor si absorbtia oxigenului in celule- actiune anticancerigena- aperitiva si antidepresiva- antidiareica- antiscorbutica- antiseptica- depurativa- recomandata in regimul diabeticilor- restabileste flora intestinala si contribuie la cresterea numarului de hematii- factor de echilibru nervosIndicatii uz intern:- astenii, nevroza- imbatranire prematura- demineralizari- ulcere varicoase, gastrice si duodenale - afectiuni bronho-pulmonare, TBC- colita ulceroasa- anemie simpla- angina, laringita, sinuzita- infectii cutanate, contuzii, rani si nevralgii- insolatii, stari congestive cerebrale, diabet- tratarea alcoolismului- slabiciune generalaIndicatii uz extern:- crapaturi, degeraturi- contuzii, plagi diverse- ulcere ale gambei- cangrene, necroze- arsuri, acnee, tumori albe- afectiuni vasculare- hemoroizi- flegmoane, panaritiu- furuncule, abcese, eczeme- nevralgii reumatismale- migrene, cefaleeMod de folosire - uz intern:- cruda sau inabusita- suc proaspat - decoct (60 gr. varza fierta o ora in 0,5 litri apa, cu un adaus de 70 gr. miere)Mod de folosire - uz extern:- aplicatii de frunze crude (antrax, abcese, furuncule, afectiuni ale gambelor, arsuri, astm bronsic, insolatie)- lotiuni din suc proaspat (acnee) Contine: fecula verde, albumina vegetala, rasina, extrace gomos, extract solubil in apa si alcool, sulfat nitrat de potasiu, oxizi de fier, iod, cupru, mangan, sulf, protide, lipide, glucide, minerale ca potasiu, fosfor, calciu, fier, vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9, PP, D2 , A, C, E, betacaroten, fibre alimentare compuse in majoritate din celuloza si hemiceluloza.Articol de Alina Ghica - redactia studentie.roArticolul poate fi preluat doar cu acordul studentie.ro