studentie.ro  »  Stiri  »  Gastronomie  »  ZMEURA

ZMEURA

1/19109
calendar_month 13 Oct 2006, 00:00
Proprietati:- tonic- stomahic- aperitiv- depurativ- diuretic- laxativ- sudorific- antioxidant- antiinflamator- opreste din evolutie celulele canceroase- sursa naturala de vitamine din grupa B, vitamina C, provitamina A, zahar, acizi organici- prevenirea aterosclerozei si hipertensiunii arteriale- antihemoragic si un reglator hormonal redutabilIndicatii - uz intern:- astenie- dispepsie- dermatoza- guta- constipatie- insuficienta transpiratiei- stari febrila- temperamente bilioase- avitaminoza- astm bronsic- afectiune genitala feminina- reumatism- anemie- imbunatatirea digestiei- arsuri gastrice, ulcer gastro-duodenal- diabet- afectiuni pulmonare, sensibilitate la raceli, raguseala- obezitate, ingrasareIndicatii - uz extern:- angine- stomatite- in anumite afectiuni oculareMod de folosire - uz intern:- fructul ca atare- sucul: racoritor in stari febrile, infectioase, rujeola, pojar, scarlatina, greutate gastrointestinala, inflamatii urinare, febre bilioase - siropul de zmeura- ceaiul din fructe de zmeura Mod de folosire - uz extern:- frunzele, au proprietati astringente, diuretice, laxativeContine: apa, materii azotate, materii grase, materii extractive, zaharuri, celuloza, acid citric, malic, salicilic, fragarina, vitaminele C, A, B1, B2, D si P, calciu, magneziu, zinc, mangan, potasiu, fosfor.Articol de Alina Ghica - redactia studentie.roArticolul poate fi preluat doar cu acordul studentie.ro